(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
Написати нам
Україна, Київська область, місто Сквира вул.Богачевського, 28
Карта проїзду

Ставки єдиного податку, встановлені для ФОП - платників ЄП І-ІІІ груп

Дата публікації 24.8.2023 12:37:35
 

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що відповідно до п. 293.1 ст. 293 Податкового кодексу України, ставки єдиного податку для платників І групи встановлюються у відсотках (фіксовані ставки) до розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 01 січня податкового (звітного) року (далі – прожитковий мінімум), ІІ групи – у відсотках (фіксовані ставки) до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року (далі – мінімальна заробітна плата), ІІІ групи – у відсотках до доходу (відсоткові ставки).

Фіксовані ставки єдиного податку, згідно з п.293.2 ст. 293 ПКУ, встановлюються сільськими, селищними, міськими радами для фізичних осіб – підприємців, які здійснюють господарську діяльність, залежно від виду господарської діяльності, з розрахунку на календарний місяць:

- для І групи платників ЄП – не більше 10 % розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 01 січня податкового (звітного) року.

- для ІІ групи платників ЄП – не більше 20 % розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року.
 Якщо платник єдиного податку І або ІІ груп здійснює кілька видів господарської діяльності, то застосовується максимальний розмір ставки ЄП, встановлений для таких видів господарської діяльності.

У разі здійснення платниками ЄП І і ІІ груп господарської діяльності на територіях більш як однієї сільської, селищної, міської ради,- застосовується максимальний розмір ставки ЄП, встановлений для відповідної групи таких платників єдиного податку.

Для ІІІ групи платників ЄП ставки ЄП встановлюються у розмірі:

3 % доходу – у разі сплати ПДВ;

5 % доходу – у разі включення ПДВ до складу єдиного податку, у т. ч. для ФОП, які здійснюють діяльність з виробництва, постачання, продажу (реалізації) ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння, а також для електронних резидентів (е-резидентів).

Для платників єдиного податку І - ІІІ груп у розмірі 15 % у випадках, визначених п. 293.4 ст. 293 Податкового кодексу України.

Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

ГУ ДПС у Київській області

 
 
НАПИСАТИ НАМ
(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
НАПИСАТИ
 
 
 
Швидке замовлення:
+380



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: