(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
Написати нам
Україна, Київська область, місто Сквира вул.Богачевського, 28
Карта проїзду

Мітинг-реквієм з нагоди вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 34-ї річниці виведення радянських військ з Демократичної Республіки Афганістан

Дата публікації 15.2.2023 13:38:24
 
Сьогодні, 15 лютого, біля Алеї Слави, що поруч з Будинком культури м. Сквира, відбувся мітинг-реквієм з нагоди вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 34-ї річниці виведення радянських військ з Демократичної Республіки Афганістан. У ньому взяли участь воїни-афганці Сквирщини, представники громадськості. Прозвучав Гімн України, оголошувалась хвилина мовчання.
У Сквирській громаді проживає 58 учасників бойових дій, 24 інваліди, 5 афганців загинуло, 46 пішли у Засвіти вже на рідній землі.
Перед присутніми на мітингу виступила Сквирська міська голова Валентина Левіцька, яка підкреслила, що через страшне горнило неоголошеної афганської війни пройшли тисячі українських солдатів й ця сумна сторінка історії залишиться болем у серцях нашого народу назавжди. Вона подякувала воїнам-інтернаціоналістам за мужність і відвагу, які нині, у тяжкій війні, оголошеній проти України російською федерацією, стали прикладом для наслідування, вносять неоціненний вклад у розбудову Збройних Сил України, з 2014 року й понині героїчно захищають нашу державу від агресора.
Побратимів вшанував воїн-інтернаціоналіст, член Української спілки ветеранів Афганістану Сквирщини, екс-голова Сквирської районної державної адміністрації, депутат Білоцерківської районної ради Василь Галюк, який відзначив, що ми маємо знати про страшні події афганської війни й пам’ятати кожного, хто ніс військову службу під час цієї війни. І тепер афганці нашої громади Володимир Кабаль, Олексій Костюк, Василь Гриняк, Віктор Янчук, Василь Чернега також демонструють вірність військовій присязі, ставши на захист України. Він побажав усім витримки, здоров’я й висловив певність, що Україна переможе окупанта.
До Алеї Слави загиблим воїнам-афганцям Сергію Альошину з с. Токарівка, Петру Петюру з с. Кривошиїнці, Миколі Слобідському з с. Малі Лисовці, Анатолію Коноплястому з с. Великі Єрчики, Олегу Оскілку з с. Таборів покладено гірлянду, квіти. Квіти також лягли до пам’ятного знаку загиблим землякам – воїнам АТО Сквирщини.
 
 
НАПИСАТИ НАМ
(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
НАПИСАТИ
 
 
 
Швидке замовлення:
+380



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: