(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
Написати нам
Україна, Київська область, місто Сквира вул.Богачевського, 28
Карта проїзду

ЮСТИЦІЯ – ВІДКРИТА ДЛЯ ЛЮДЕЙ

Дата публікації 4.10.2018 12:29:38
 

«ЮСТИЦІЯ – ВІДКРИТА ДЛЯ ЛЮДЕЙ»

День юриста, як професійне свято, започатковано за ініціативи Міністерства юстиції України, Спілки юристів України, Спілки адвокатів України. Указом Президента України від 16 вересня 1997 року встановлено відзначати День юриста щорічно 8 жовтня. В цей день вітають тих, чия робота пов'язана з правозахисною діяльністю. День юриста України об'єднує адвокатів, нотаріусів, працівників судочинства, всіх хто вибрав юридичну освіту і захищає права і свободи громадян.

У сучасному світі, де тисячі професій, є професії і посади – особливі. Ми з повагою ставимося до вчителів і медиків, ми шануємо хліборобів і енергетиків. А поряд з кожним із нас працює система органів, без яких не можливо уявити життя: в органах реєстрації актів цивільного стану ми реєструємо шлюб і даємо ім`я своїм дітям, отримуємо свідоцтво про народження та свідоцтво про смерть, оформляємо зміну імені – це тільки ті обов’язки цієї служби, що, так би мовити, на поверхні; працівники органів державної виконавчої служби забезпечують захист  конституційних прав та свобод громадян виконуючи  рішення судів, третейських судів та інших органів і посадових осіб.

Кожен з нас хоча б раз в житті звертався за допомогою нотаріуса - за посвідченням угод, оформленням доручень, спадщини та інших документів.

Органи юстиції сприяють забезпеченню конституційного права громадян на отримання оплати праці на підприємствах, що перебувають у процедурах банкрутства, а також сприяють створенню організаційних, економічних, інших умов, необхідних для реалізації процедур відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом, у тому числі процедур банкрутства державних підприємств, що надає можливість стабілізувати фінансово-економічний стан цих підприємств, а отже зберегти робочі місця.

Тісно пов’язані з громадським та політичним життям області повноваження органів юстиції щодо легалізації об’єднань громадян та інших громадських формувань.

Міністерство юстиції першим серед інших центральних органів виконавчої влади повністю відмовилось від реєстраційних повноважень і передали їх місцевим органам влади і нотаріусам; запровадило цілу низку електронних сервісів, які були закріплені на рівні законів, систему екстериторіальності й максимально спрощеного порядку реєстрації бізнесу і нерухомості в режимі он-лайн.

Важливим напрямком роботи органів юстиції  є захист громадян та бізнесу від рейдерських захоплень майна. З листопада 2016 року в Україні запрацював антирейдерський закон. Однією з його новел став механізм контролю за діяльністю реєстраторів. Органи юстиції, відповідно до цього закону, контролюють діяльність суб'єктів державної реєстрації та державних реєстраторів при розгляді скарг на рішення, дії або бездіяльність у сфері державної реєстрації. Це дозволяє покращити якість надання адміністративних послуг, створити умови здорової конкуренції для суб'єктів, що надають ці послуги. Все це є запорукою захисту права власності, гарантією притоку інвестицій, економічної стабільності та добробуту громадян.

Нині Україна рухається в ногу з часом зі всім світом у напрямку запровадження електронних сервісів, а Міністерство юстиції виходить у лідери серед державних органів, де запроваджуються електронні технології та проводяться реформи у сфері державної регуляції.

В розряд загальнонаціональних перейшов проект «Он-лайн будинок юстиції». Це платформа, де кожен українець може в електронному форматі без контакту з чиновником отримати адміністративні послуги Міністерства юстиції.

Органи юстиції продовжують розвивати популярні серед населення послуги, й мова йде про проект «Шлюб за добу», який також став загальнонаціональним. В Київській області цією послугою  можливо скористатись у містах Біла Церква, Вишгород та на території аеропорту Бориспіль.

Ще одним загальнонаціональним проектом є реєстрація народження у пологових будинках, і наша область також до нього долучилась. На сьогоднішній день отримати свідоцтво про народження дитини та зареєструвати місце проживання новонародженої дитини можливо безпосередньо в пологовому відділення Сквирської центральної районної лікарні. З 1 січня цього року у медичних закладах Київської області зареєстровано народження 4 912 дітей, зокрема в пологовому відділенні Сквирської  ЦРЛ станом на 01 вересня 2018 року зареєстровано 113 народжень.

Про це повідомляє Головне територіальне управління юстиції у Київській області.

Саме таку кількість свідоцтв про народження батькам малюків видали працівники відділів державної реєстрації актів цивільного стану області. Зокрема, лише протягом серпня співробітники юстиції зареєстрували 660 новонароджених у медичних закладах регіону.

Нагадуємо, на Київщині вже кілька місяців діє послуга видачі свідоцтва про народження батькам дитини безпосередньо у пологовому будинку. Крім того, сьогодні батьки новонароджених також мають змогу скористатися новітніми електронними сервісами, аби, наприклад, оформити грошову допомогу на малюка чи зареєструвати його місце проживання.

Серед основних завдань команди управління юстиції є формування захищеної сильної української держави, де кожна людина знає свої права, захищає свої права і реалізовує їх, саме тому серед пріоритетів роботи органів юстиції є надання громадянам безоплатної правової допомоги. Ми працюємо за принципом – допомогти кожному і почути кожного. Ми не відмовляємо жодній людині, яка прийшла до управління юстиції. Кожен отримує фахову консультацію та пораду спеціалістів.

Нещодавно стартував ще один загальнонаціональний проект «Я МАЮ ПРАВО!», основною метою якого є просвітницька робота, адже багато українців не знають своїх прав і не вміють скористатися тими можливостями, які гарантовані законодавством.

У рамках цього проекту Міністерством юстиції визначено перші три блоки, в яких ми здійснюємо просвітницьку роботу, і це захист права власності, врегулювання спорів без звернення до суду та додаткових витрат, освіта без корупції.

Кожного дня працівники управління юстиції самовіддано служать обраній справі, вносять вагомий внесок у розвиток діяльності органів юстиції. Наша робота вимагає особливих не тільки професійних, а ще й людських якостей, які допомагають гідно виконувати службовий обов'язок. Серед таких: це любов до професії і людей, душевна теплота, особиста чарівливість, здібність до співчуття.

Місія юристів полягає в служінні людям, в тому, щоб забезпечити в суспільстві організованість, дисципліну і такий правопорядок, який базується на засадах справедливості, гуманізму і правди. Бути юристом в сучасному суспільстві - велика честь і велика відповідальність.

 

Начальник Сквирського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану 

Головного територіального управління юстиції у Київській області

 Т.А.Поліщук

 
 
НАПИСАТИ НАМ
(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
НАПИСАТИ
 
 
 
Швидке замовлення:
+380



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: