(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
Написати нам
Україна, Київська область, місто Сквира вул.Богачевського, 28
Карта проїзду

«Гаряча лінія» з Наталею Харченко: Актуальні питання декларування доходів громадян

Дата публікації 22.4.2021 16:31:15
 

«Гаряча лінія» з Наталею Харченко: Актуальні питання декларування доходів громадян

 

Днями, відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з начальницею Ставищенської ДПІ ГУ ДПС у Київській області Наталею Харченко на тему: «Актуальні питання декларування доходів громадян».

Надаємо відповіді на найбільш актуальні:

Питання: Чи сплачує підприємство податок з доходів фізичних осіб у разі укладання договору купівлі – продажу нерухомого або рухомого майна з ФО?

Відповідь: У разі укладання юридичною особою з фізичною особою договору купівлі-продажу нерухомого або рухомого майна, юридична особа, як податковий агент, зобов’язана здійснити нарахування, утримання та сплату (перерахування) до бюджету податку на доходи фізичних осіб з доходів, отриманих фізичною особою від продажу (обміну) такого майна.

Питання: Чи оподатковується ПДФО дохід у вигляді спадщини, отриманий платником податку від фізичної особи – резидента та від членів сім´ї першого ступеня споріднення?

Відповідь: За нульовою ставкою податку на доходи фізичних осіб оподатковуються об’єкти спадщин (дарування), що успадковуються членами сім’ї спадкодавця першого та другого ступенів споріднення.

Фізичні особи - резиденти, які отримують спадщину (подарунок) від фізичної особи - резидента, але не відносяться до членів сім’ї першого та другого ступенів споріднення, сплачують податок на доходи фізичних осіб за ставкою 5 відсотків від вартості будь-якої спадщини (подарунку).

 

Ставищенська  ДПІ

ГУ ДПС у Київській області

 
 
НАПИСАТИ НАМ
(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
НАПИСАТИ
 
 
 
Швидке замовлення:
+380



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: