(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
Написати нам
Україна, Київська область, місто Сквира вул.Богачевського, 28
Карта проїзду

«Гаряча лінія» на Таращанщині

Дата публікації 22.4.2021 16:35:30
 

«Гаряча лінія» на Таращанщині

 

Цього разу, сеанс телефонного зв’язку з начальницею Таращанської ДПІ ГУ ДПС Київській області Тетяною Діденко проведено на тему «Право на податкову знижку».

Надаємо відповіді на декілька найбільш актуальних питань.

Питання: Чи можна включити витрати за навчання в інтернатурі вищого медичного навчального закладу до податкової знижки?

Відповідь: Так. Суми коштів, сплачених платником податків на користь вищих медичних закладів освіти для компенсації вартості навчання такого платника податку, іншого члена його сім’ї першого степеня споріднення, у інтернатурі, при додержанні всіх норм ст..166 Податкового кодексу України можуть прийматися у розрахунок податкової знижки такого платника за звітний рік.

Згідно п.п.166.3.3 п.166.3 ст.166 ПКУ визначено перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки, а саме сума коштів, сплачених платником податків на користь вітчизняних вищих та професійно – технічних навчальних закладів для компенсації вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти такого платника та / або члена його сім’ї першого степеня споріднення.

Статтею 28 Закону України від 01.07.2014року № 1556-У11 визначено типи навчальних закладів. Де зазначено, що інтернатура є невід’ємною ланкою безперервного процесу підготовки у вищому медичному закладі освіти фахівців за напрямом професійного спрямування.

Питання: Чи потрібно відкривати додатковий рахунок для повернення коштів  внаслідок застосування права на податкову знижку?

Відповідь: Відповідно до п.179.8 ст.179 ПКУ сума , що має бути повернена платнику податку, зараховується на його банківський рахунок, відкритий у будь - якому комерційному банку, або надсилається поштовим переказом на адресу, зазначену в декларації, протягом 60 календарних днів після надходження такої податкової декларації. Тому, відкриття додаткових рахунків не передбачено.

Таращанська ДПІ

ГУ ДПС у Київській області

 
 
НАПИСАТИ НАМ
(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
НАПИСАТИ
 
 
 
Швидке замовлення:
+380



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: