(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
Написати нам
Україна, Київська область, місто Сквира вул.Богачевського, 28
Карта проїзду

ФОНД СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ УКРАЇНИ

Дата публікації 28.10.2022 15:22:43
 

На Київщині понад 3,6 тис. потерпілих на виробництві

 

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області щомісячно здійснює страхові виплати потерпілим на виробництві (членам їх сімей), кількість яких станом на 01 жовтня 2022 року становить 3672 особи, з них: осіб з інвалідністю I групи – 76, II групи – 378 осіб, III групи – 1627 осіб, а також 1323 потерпілих, які мають відсоток втрати працездатності без групи інвалідності, та 268 осіб, які мають право на щомісячні страхові виплати в разі втрати годувальника. Їм виплачено 46,56 млн гривень.

У структурі страхових виплат основна частина припадає на щомісячні страхові виплати – 44,14 млн гривень.

Сума витрат на щомісячні страхові виплати в разі часткової чи повної втрати працездатності, що компенсує відповідну частину втраченого заробітку потерпілого, склала 41,0 млн гривень.

Сума витрат на щомісячні страхові виплати особам, що мають на це право в разі втрати годувальника, склала 3,2 млн гривень.

Одноразова допомога в разі стійкої втрати професійної працездатності призначена 9 потерпілим на суму 120,86 тис. гривень.

Сума одноразової допомоги утриманцям в разі смерті потерпілого склала 238,2 тис. гривень.

Одноразова допомога в разі смерті потерпілого на сім’ю була нарахована 6 сім’ям і склала 1191,0 тис. гривень.

Допомога у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю до відновлення або встановлення інвалідності призначена 66 потерпілим на суму 872,07 млн гривень.

Продовжують отримувати страхові виплати 850 внутрішньо переміщених осіб. Із них з Донецької області – 486 осіб та 364 особи – з Луганської області.

 

 

За третій квартал витрати на всі види допомог склали 143,2 млн гривень

За оперативними даними витрати на всі види допомоги (тимчасова непрацездатність, вагітність та пологи, поховання) по Київській області за ІІІ квартал 2022 року склали 143,2 млн гривень. А саме:

- по тимчасовій непрацездатності – 86,61 млн грн (60,48% до всіх видів допомог);

- по вагітності та пологах – 56,17 млн грн (39,22% до всіх видів допомог);

- на поховання – 0,41 млн грн (0,29% до всіх видів допомог);

- по ізоляції від COVID-19 – 0,01 млн грн (0,01% до всіх видів допомог).

 

З початку року до управління соцстраху Київщини надійшло та зареєстровано 320 повідомлень про нещасні випадки/гострі професійні захворювання (отруєння)

 

З початку року до відділень управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області надійшло та зареєстровано 320 повідомлень (42 – зі смертельним наслідком) про нещасні випадки/гострі професійні захворювання (отруєння).

Порівняно з відповідним періодом минулого року кількість повідомлень про нещасні випадки/гострі професійні захворювання (отруєння) зменшилась на 61,7%, кількість повідомлень про випадки зі смертельним наслідком зменшилась на 19,2 відсотка. Це зумовлено зменшенням у 3,5 раза (зі смертельним наслідком – більш ніж у 10 разів) кількості випадків інфікування медичних та інших працівників на COVID-19, роботи яких пов’язані з виконанням професійних обов’язків в умовах підвищеного ризику зараження збудниками інфекційних хвороб (коронавірусом SARS-CoV-2) та розслідуються як випадки гострого професійного захворювання.

Незважаючи на суттєве зменшення повідомлень про смертельні випадки інфікування медичних та інших працівників на COVID-19, загальний рівень повідомлень про випадки із смертельним наслідком залишається доволі значним – 42, внаслідок великої кількості відповідних повідомлень, отриманих за нещасними випадками, що сталися під час виконання трудових обов’язків в умовах ведення бойових дій, пов’язаних з повномасштабною агресією рф проти України, в яких було смертельно травмовано 11 осіб.

Відділеннями управління зареєстровано 210 (із них 20 – смертельно) потерпілих від нещасних випадків на виробництві, на яких складено акти за формою Н-1, пов’язані з виробництвом.

З початку року порівняно з відповідним періодом 2021 року кількість страхових нещасних випадків, внесених до ЄІАС, завдяки проведенню ефективної профілактичної роботи зменшилась у 3,8 раза, кількість смертельно травмованих осіб зменшилась у 1,3 раза. Це зумовлено також значним зменшенням кількості страхових нещасних випадків внаслідок інфікування медичних та інших працівників на COVID-19, роботи яких пов’язані з виконанням професійних обов’язків в умовах підвищеного ризику зараження коронавірусом SARS-CoV-2, – 103. Зареєстровано відповідно 693, і смертельним наслідком – 18.

Необхідно окремо зазначити, що із загальної кількості складених та внесених до ЄІАС за 9 місяців 2022 року актів за формою Н-1/П зі смертельним наслідком (20) кількість відповідних актів, складених за смертельними нещасними випадками, що сталися під час виконання трудових обов’язків працівниками суб’єктів господарювання Київщини в умовах ведення бойових дій, пов’язаних із повномасштабною агресією рф проти України, складає 9 (45 відсотків).

 

 

На підприємствах Київщини серед кількості потерпілих у страхових нещасних випадках найбільше постраждали жінки

 

На підприємствах Київської області кількість потерпілих у страхових нещасних випадках становить 84 чоловіки та 126 жінок від загальної кількості.

Найбільше нещасних випадків і гострих профзахворювань сталося з працівниками таких професій: сестра медична (брат медичний), лікар загальної практики – сімейний лікар, водій автотранспортних засобів.

Серед причин страхових нещасних випадків переважають організаційні – 47,6 відсотка. Через психофізіологічні причини сталося 15,7%, техногенні, природні, екологічні та соціальні причини – 10,5%, технічні причини – 7,1%, інші причини – 19,1% нещасних випадків.

 

 

Найбільш травмонебезпечною галуззю економіки Київщини з початку року є охорона здоров’я

 

Найбільш травмонебезпечною галуззю економіки Київщини з початку цього року є охорона здоров’я. Так, за підсумками дев’яти місяців 2022 року в галузі охорони здоров’я 109 травмованих осіб, або 51,9% від загальної кількості, в тому числі 2 смертельно. Разом із тим, кількість страхових нещасних випадків та гострих профзахворювань у галузі охорони здоров’я порівняно з відповідним періодом минулого року зменшилась у 6,4 раза (з 695 до 109 потерпілих осіб). Кількість страхових випадків із смертельним наслідком зменшилась у 8,5 раза. Це зумовлено проведенням ефективної профілактичної роботи та відповідним суттєвим зменшенням порівняно з відповідним періодом минулого року кількості страхових нещасних випадків внаслідок інфікування медичних та інших працівників на COVID-19, роботи яких пов’язані з виконанням професійних обов’язків в умовах підвищеного ризику зараження коронавірусом SARS-CoV-2.

Крім того, у виробництві харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів – 5,2% (11 травмованих осіб, в тому 1 смертельно травмована особа). У галузі постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря – 5,7% (12 травмованих осіб, в тому 2 смертельно травмовані особи). У сільському господарстві, лісовому господарстві та рибному господарстві – 9,1% (19 травмованих осіб, в тому 4 смертельно травмовані особи).

 

 

З початку року страхові експерти Київщини провели 65 перевірок стану профілактичної роботи

 

З початку року страховими експертами з охорони праці проведено 65 перевірок стану профілактичної роботи щодо створення безпечних та нешкідливих умов праці. За результатами перевірок виявлено 466 порушень законодавства про охорону праці, внесено 63 подання роботодавцям, два подання до Головного управління Держпраці у Київській області щодо застосування адміністративних стягнень або притягнення до відповідальності посадових осіб, які допустили порушення законодавства про охорону праці.

Крім того, надано 493 консультації суб’єктам господарювання з метою усунення шкідливих і небезпечних виробничих факторів, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням на підприємствах Київської області.

Внесені пропозиції щодо підвищення безпеки виробництва та взято участь у розробленні профілактичних заходів, механізмів їх реалізації і впровадженні їх на 23 підприємствах.

Розповсюджено 159 одиниць пам’яток щодо запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням на суб’єктах господарської діяльності. Взято участь у семінарах, нарадах з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності населення, круглих столах, заходах із надання допомоги роботодавцям в опрацюванні та впровадженні системи управління охороною праці на підприємствах, у роботі комісій з питань охорони праці підприємств, із перевірки знань з питань охорони праці. Крім того, взято участь у розробленні 75 нормативних актів з охорони праці.

Систематично проводилась робота з підготовки інформаційних матеріалів щодо профілактики виробничого травматизму з відповідним розміщенням на офіційному вебсайті та на сторінці управління в мережі «Facebook».

 

 
 
НАПИСАТИ НАМ
(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
НАПИСАТИ
 
 
 
Швидке замовлення:
+380



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: