(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
Написати нам
Україна, Київська область, місто Сквира вул.Богачевського, 28
Карта проїзду

29 серпня - День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Дата публікації 29.8.2022 15:22:3
 


          Цього дня у 2014 році, в ході російсько-української війни та Іловайської операції відбувся потужний прорив української групи військ з російського оточення, де проявився масовий героїзм добровольців і військових та загинула найбільша кількість українських воїнів. Ті трагічні події розгорталися на сході України, саме на полях соняхів, які вже поспіли. І саме під цими соняхами, сотні захисників України в боротьбі з ворогом поклали своє життя на вівтар свободи та незалежності нашої країни. Саме тому, символом Дня пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, став сонях.    
Сьогодні відбулася акція "Шаную воїнів, біжу за героїв України". В акції брали участь вихованці відділення легкої атлетики та боксу дитячої юнацько-спортивної школи імені Петра Воропая. Тренери: Олена Фартушна та Давид Петросян. 
Забіг розпочався від приміщення Сквирського міського Будинку культури та фінішував біля пам'ятника Усім борцям за Незалежність. Кожен учасник, прикрасивши свою футболку символом Дня «Соняхом», тримаючи в руках жовто - блакитний прапорець, з гордістю  і великою вдячністю, біг за воїна Сквирщини, що загинув від куль російського агресора на війні з рашистами. На урочистій церемонії нагородження начальник відділу культури, молоді і спорту Оксана Клебанівська подякувала учасників забігу за патріотизм і любов до України та вручила медалі переможцям. 
Сквирською центральною міською бібліотекою на території бібліотеки було оформлено тематичну книжкову виставку «Вони захищали свою родину і вільну землю - Україну», де була представлена література про трагічні і героїчні події війни та проведено майстер-клас з виготовлення брошки «сонях».
З того часу минуло вісім років, вісім довгих років російської війни. Кращі сини і доньки України продовжують гинути за нашу державу, захищаючи нашу свободу і незалежність. Схилімо сьогодні наші голови і вшануємо пам’ять наших героїв, які загинули за мирне небо над нами, за дитячий сміх, за нашу свободу.

 
 
НАПИСАТИ НАМ
(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
НАПИСАТИ
 
 
 
Швидке замовлення:
+380



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: