(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
Написати нам
Україна, Київська область, місто Сквира вул.Богачевського, 28
Карта проїзду

22 березня у місті Сквира проведено командно-штабне навчання з Сквирською районною ланкою територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту

Дата публікації 26.3.2018 12:16:55
 

22 березня у місті Сквира відповідно до Плану основних заходів з підготовки територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту Київської області на 2018 рік, було проведено командно-штабне навчання з Сквирською районною ланкою територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту на тему: «Дії органів управління та  сил цивільного захисту у разі загрози та виникнення  надзвичайних ситуацій техногенного та природного  характеру у мирний час».

До проведення командно-штабних навчань  було залучено керівний склад органів управління цивільного захисту району, районна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки, евакуаційні органи всіх рівнів, районні спеціалізовані служби цивільного захисту, формування  спеціалізованих служб ЦЗ та об’єктів господарювання.

З метою визначення стану готовності органів управління сил та засобів цивільного захисту Сквирського району до дій у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій в ході проведення КШН керівником навчання – заступником начальника  Головного управління Дмитором Підгурним за участю голови Сквирської районної державної адміністрації  Василя Галюка проведено нараду з керівним складом цивільного захисту району на якій заслухано начальників спеціалізованих служб району щодо стану справ в підпорядкованих службах.

Так, відповідно до легенди навчань, за повідомлення обласного Гідрометеоцентру про загрозу суттєвого погіршення метеорологічних умов, відбулося оповіщення керівників складу органів управління та спеціалізованих служб цивільного захисту області і членів місцевої комісії з питань ТЕБ та НС. Керівники служб доповіли про наявні сили і засоби, а також про переведення їх у режим підвищеної готовності для виконання дій за призначенням з ліквідації можливих наслідків природної надзвичайної ситуації.

 

Далі за задумом навчань, погіршення погодних умов призвело до зупинки руху на окремих ділянках та  фіксуються пошкодження ліній електропередач  та зв’язку. Крім того у селі Буки зруйновано 1 будинок, пошкоджено покрівлі на 15 будинках. Травмовано 21 особа. У зв’язку 

з цим було утворено штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, оперативна група була направлена у найбільш постраждалі від негоди місця, організована робота центру управління в надзвичайних ситуаціях. Приведені у повну готовність до дій за призначенням спеціалізовані служби цивільного захисту міста, проведені заходи з проведення евакуаційних, аварійно-пошукових та рятувальних робіт, а також відпрацьовуються питання подальшого життєзабезпечення та відновлення постраждалих мікрорайонів.

Практично відпрацьована надзвичайна ситуація в Сквирській загальноосвітній школі №2. Відповідно до ввідної від учнів 11 класу надійшла інформація, що на першому поверсі ЗОШ виявлено скляну ємність близько 1,5-2,0 літри з невідомою речовиною (рідина сріблясто-білого кольору), за зовнішніми параметрами схожу на ртуть з ознаками розливу.

На місці події рятувальниками було організовано евакуацію учнів та персоналу навчального закладу, обстежено ділянку де було виявлено невідому хімічну речовину з подальшим її вилученням та проведенням демеркуризаційних робіт.

Також відпрацьовано надзвичайну ситуацію, яка трапилась у разі вибуху в 5-ти поверховій житловій будівлі.

Відповідно до ввідної через старіння газового обладнання (корозія газопроводу) стався виток газу у підвальному приміщенні. Внаслідок чого стався вибух.

На місці події рятувальниками встановлено, що внаслідок вибуху відбулось руйнування конструкцій 1-го під'їзду (три квартири зруйновано повністю) та утворились три окремих осередків пожежі. Травмовано 5 осіб, 18 потребують термінової евакуації з верхніх поверхів 1-го під'їзду. Рятувальники провели евакуацію та пошук двох працівників ЖКГ, які за словами громадян можуть знаходитись у підвальному приміщенні.

Наступним відпрацюванням надзвичайної ситуації стало повідомлення від учасників дорожнього руху про ДТП за участі вантажівки, в цистерні якої знаходилась аміачна вода (11% розчину аміаку), яка використовується в якості удобрювача для обробки посівів.

На місці події рятувальниками встановлено, що виникла розгерметизація цистерни та стався вилив рідини, близько 0,5 м. куб. Загинуло 5 осіб, травмовано 2 особи.

Рятувальники транспортували потерпілих до безпечного місця та ліквідували розлив шляхом створення водної хмари.

23 березня   у програмі КШН проведення спеціальних об’єктових навчань та тренувань на 

об’єктах району. І перше навчання відбулося на Сквирському РП ПрАТ «Київобленерго» за темою: «Дії персоналу щодо ліквідації аварії на лінії електропередач 10 КВ з перекиданням вогню на адміністративну будівлю».

Персонал  розпочав діяти швидко та злагоджено. Після повідомлення екстрених служб про пожежу, працівники розпочали умовну евакуацію з приміщення. 

Добровільна пожежна дружина почала проводити гасіння умовної пожежі за допомогою первинних засобів пожежогасіння та очікувала на прибуття  пожежно-рятувальних підрозділів. 

Завдяки згуртованості та чіткості дій персоналу вдалося евакуювати і матеріальні цінності з приміщення та локалізувати пожежу до прибуття рятувальників.

Під пильним контролем рятувальників за два дні проведення командно-штабних навчань було проведено оцінку здатності Сквирської районної ланки дій з ліквідації НС та визначено стан готовності для  вирішення завдань цивільного захисту у мирний час та особливий період.

 

 

 
 
НАПИСАТИ НАМ
(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
НАПИСАТИ
 
 
 
Швидке замовлення:
+380



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: