(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
Написати нам
Україна, Київська область, місто Сквира вул.Богачевського, 28
Карта проїзду

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДПС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ Відділ пресслужби та адміністрування субсайту повідомляє - 09.02.2021

Дата публікації 9.2.2021 12:6:19
 

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДПС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

Відділ пресслужби та адміністрування субсайту

04151, м. Київ – 151, вул. Народного Ополчення, 5а

телефон (факс) 246-23-40

 

За якою податковою адресою подавати декларацію про майновий стан і доходи, якщо проживаєте не за місцем прописки?

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що кампанія декларування доходів, отриманих у 2020 році, розпочалася 01 січня 2021 року та триватиме до 01 травня 2021 року.

«Декларація про майновий стан і доходи подається у тому числі тоді, коли дохід отримано від інших фізичних осіб, не зареєстрованих як самозайняті особи. Це, наприклад, доходи від надання в оренду рухомого та нерухомого майна, успадкування або отримання майна в дарунок від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступенів споріднення, а також надання освітніх послуг - з репетиторства, тощо», - коментує заступник начальника податкової служби Київщини Валерія Буділовська. 

Вона зазначила, що податкову декларацію платник подає до контролюючого органу за своєю податковою адресою. «Це місце проживання, за яким особа взята на облік як платник податків у контролюючому органі. Одночасно така адреса може бути лише одна». 

Платник податків, який має подати річну декларацію про майновий стан і доходи, але на той час проживає не за місцем прописки, а в іншому місці,  подає декларацію до контролюючого органу за податковою адресою, тобто за місцем реєстрації згідно з паспортними даними.

Фізичні особи,  які зняті з реєстрації за однією адресою, але  ще не зареєстровані за іншою, подають декларацію до податкового органу за попередньою адресою.

    Бланки податкових декларацій безоплатно надаються контролюючими органами платникам податку на їх запит, та є загальнодоступними для населення. 

Платник податку має право звернутися до відповідного контролюючого органу з проханням надати консультативну допомогу з питань щодо заповнення його річної податкової декларації, а контролюючий орган зобов'язаний надати безоплатну інформаційну допомогу за таким зверненням.

Податковий орган за зверненням платника податку, до якого було подано податкову декларацію, видає довідку про подану декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію) за формою, встановленою центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику. 

ГУ ДПС у Київській області

Оновлено довідник типів об’єктів оподаткування

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що платник податків повідомляє контролюючий орган за місцем обліку про всі об’єкти оподаткування  і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням.

Таке повідомлення за ф. № 20-ОПП подається протягом 10 робочих днів після їх реєстрації, створення чи відкриття до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків.

Початком перебігу 10-денного строку є дата набуття права платником щодо об’єкту оподаткування відповідно до правовстановлюючих документів чи документів, що підтверджують право користування, розпорядження об’єктом оподаткування. 

У повідомленні за формою №20-ОПП надається інформація про всі об’єкти оподаткування, що є власними, орендованими або переданими оренду. 

Оновлений станом на 22 січня 2021 року довідник типів об’єктів оподаткування оприлюднено на вебпорталі ДПС України за посиланням: https://tax.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/dovidniki-/127294.html.

ГУ ДПС у Київській області

Як в Електронному кабінеті створюється податкова декларація платника єдиного податку – ФОП

Головне управління ДПС у Київській області інформує, що 01 січня 2021 року набув чинності наказ Міністерства фінансів України від 09.12.2020 № 752 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 19 червня 2015 року № 578» (далі - Наказ № 752), згідно з яким внесено зміни, зокрема, до форми податкової декларації платника єдиного податку - фізичної особи - підприємця, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 19.06.2015 № 578 зі змінами та доповненнями (далі - Декларація).

Податкова декларація платника єдиного податку - фізичної особи - підприємця за оновленою формою, у редакції Наказу № 752, подається за податкові звітні періоди 2021 року (п. 2 Наказу № 752).

Звертаємо увагу на можливість створення, редагування, підписання та надсилання податкової звітності  засобами електронного зв’язку, яка надається платникам податків у режимі «Введення звітності» приватної частини (особистого кабінету) Електронного кабінету.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

У відкритій частині Електронного кабінету у розділі «Допомога» розміщено покрокову допомогу щодо створення електронних документів за допомогою режиму «Введення звітності».

У режимі «Введення звітності» приватної частини (особистого кабінету) Електронного кабінету користувач має можливість створювати, редагувати, підписувати та надсилати, зокрема, наступні форми Декларації:

- за кодом форми F0103306;

- за кодом форми F0103404 (річна - для платників єдиного податку першої та другої груп).

При формуванні Декларації користувач самостійно встановлює фільтр за параметрами: «рік», «період», «тип форми» та обирає необхідну форму податкової декларації (наприклад, F0103306) за звітний період, щодо якого здійснюється звітування. У наступному вікні обирає «стан документа» та відповідний територіальний орган ДПС: «регіон», «район». 

ГУ ДПС у Київській області

 
 
НАПИСАТИ НАМ
(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
НАПИСАТИ
 
 
 
Швидке замовлення:
+380



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: