(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
Написати нам
Україна, Київська область, місто Сквира вул.Богачевського, 28
Карта проїзду

Всім хто хоче приєднатись до створення сталої та комфортної,безпечної екосистеми міста пропонуємо звертатись у відділ звернення громадян Сквирської міської ради з заявою про виділення саджанців чорного горіха для висаджування

Дата публікації 5.3.2018 16:39:25
 

Шановні сквиряни не загарами весна !

І всі ми маємо перейматися благоустроєм нашого краю.

Тому виконавчий комітет запроваджує озеленення міста Сквира багаторічними насадженнями які мають найефективніші рекреаційно оздоровчі (захисні) властивості.

До таких відноситься горіх чорний !

Всім хто хоче приєднатись до створення сталої та комфортної,безпечної екосистеми міста пропонуємо звертатись у відділ звернення громадян Сквирської міської ради з заявою про виділення саджанців чорного горіха для висаджування навколо власних помешкань в межах міста.

Горіх чорний — одна з найкрасивіших деревних порід. Це справжня окраса парків і скверів, це дерево, яке випадково ніяк не зустрінеш... Має цілий ряд корисних властивостей, про його цілющі властивості ходить багато легенд, тому він став дуже популярний в медицині.

На Україні чорний горіх має уже вікову історію розведення. Вперше він був введений у посадки Каразінського дендропарку в 1809 р. Звідси насінням поширювався по всій Україні і далеко за її межами. Старих екземплярів у цьому парку не збереглося, є тільки їх насіннєве потомство. Виростає чорний горіх, так само як і волоський горіх, але відрізняється неїстівністю своїх плодів і значною товщиною шкірки, яка має унікальні лікувальні властивості. Шкірка чорного горіха містить речовину під назву юглон, яке робить чорний горіх дуже сильним горіхом - цілителем.

Високо цінував чорний горіх і відомий помолог Л. П. Симиренко. Він писав: «Дивно, що ця прекрасна порода так мало у нас поширена, між тим, чорний горіх як ніщо краще придатний для влаштовування тінистих алей, високих огорож, також дуже красивий і в поодиноких посадках». Живим пам'ятником Льву Платоновичу служить посаджене ним (дослідна станція садівництва) дерево чорного горіха.

За В. І. Добровольським (1946), який багато займався інтродукцією деревних порід, чорний горіх є найціннішою породою на Україні за своєю високоякісною деревиною, швидким ростом, хоч дещо ускладненим але все ж таки їстівним значенням горіхів, застосуванням у медицині...

Професор Б. Й. Логгінов (1964) також вважає чорний горіх найбільш цінним видом із деревостанів на Україні. Він зимостійкий в усіх її районах, за посухостійкістю займає середнє положення між горіхом грецьким і маньчжурським.

Горіх чорний необхідно широко впроваджувати в озеленення,-створення оздоровчо екологічно-рекреаційних масивів , скверів парків і лісопарків, як і всі інші представники родини горіхових деревостани горіха чорного є потужними фільтрами, що очищають повітря від пилу, кіптяви, хімічних та інших речовин — відходів виробництва, а також вихлопних газів. Завдяки могутній кроні та сумарній площі листової поверхні, він виділяє у повітря величезну кількість не тільки кисню поглинаючи С02 а і фітонцидів, які знешкоджують хвороботворні мікроорганізми. В корі та інших частинах горіха є дубильні речовини. Особливу цінність, як і в горіха волоського, має юглон — антибіотична речовина, яку виділяє листя, іонізуючи повітря, наповнює його мікрочастинками йоду, що корисно для профілактично-оздоровчого дихання. З кори і оплоднів добувають барвники. Листя , плоди та навколоплідник використовуються з лікувальною метою.

Крім горіха чорного уваги заслуговують горіх манчжурський, сірий, Зібольда, серцевидний, скельний і представники з родини горіхових, але з роду гікорі — пекан і роду карія — карія біла і гола. Всі ці види потрібно культивувати в межах населених пунктів за їх красу, велику цінність деревини і плодів, за те що вони захищають атмосферне повітря та дають лікарську сировину.

Інтереси громад вимагають, щоби горіх чорний отримав прописку в наших селах містах та містечках . Затрати на впровадження озеленення горіхоплідними окупляться сторицею і такі насадження слугуватимуть всім мешканцям без виключення та і не одному поколінню .

Настоянка на основі чорного горіха - справжній еліксир життя!

На думку багатьох вчених по цілісності та комплексності лікувальної дії, чорний горіх в природі не має аналогів . На відміну від своїх найближчих родичів, він містить набагато більше корисних речовин і тому робить досить різнобічну дію на організм.

У незрілих плодах чорного горіха, вітаміну С міститься в п’ятдесят разів більше, ніж у таких відомих його джерелах, як цитрусові. Крім цього він багатий жирами, біофлавоноїдом, кремнієм, магнієм, калієм, залізом, фосфором, кобальтом, селеном, марганцем і вітамінами групи В. Таніни, в достатку наявні в цій рослині надають прекрасну дію на шкіру і поверхневі шари слизових. Вони мають протизапальну дію, знижують роздратування і сприяють швидкому загоєнню ушкоджень. Саме тому препарати, виготовлені на основі чорного горіха, часто застосовуються для лікування зовнішніх пухлин, всіляких висипань, грибкових уражень, герпесу та лишаїв.

Однак найціннішою речовиною, що входить до складу даної рослини, є юглон. Саме цей елемент додає горіху йодистий запах.

Він володіє протигрибковою, антибактеріальною і протиглистовою дією . Саме юглон наділяє чорний горіх властивістю позбавляти печінку, кишечник, кров і весь організм в цілому від різних паразитів. Крім того, ця речовина є прекрасним природним консервантом і антибіотиком, вона допомагає зупиняти розвиток шкідливих бактерій і надає протипухлинну дію, але при цьому, на відміну хімічних препаратів, не є токсичною.

У медичних цілях чорний горіх почали використовувати дуже давно. Індіанці почитали цю рослину і вважали його еліксиром життя. З його допомогою позбувалися від безлічі захворювань і застосовували навіть при укусах змій. Сьогодні лікування чорним горіхом проводиться по всьому світу. Засоби на його основі допомагають при онкологічних та деяких системних захворюваннях. Науково доведено ефективність чорного горіха в лікуванні полікістозу нирок, кісти яєчників, простатиту, аденоми, фіброми і міоми. В офіційній медицині широко використовуються стимулюючі метаболізм, імуномодулюючі, загальнозміцнюючі, антипаразитарні, антиоксидантні, антибактеріальні та антисептичні властивості цієї рослини.

Екстракт чорного горіха застосовується для очищення крові від продуктів розпаду життєдіяльності паразитів і пухлин, а також токсинів. Він ефективніше багатьох інших засобів очищає організм від шлаків і допомагає попередити передчасне старіння. Практично все населення планети страждає від паразитуючих організмів, які живуть всередині людського організму. Чорний горіх володіє унікальними властивостями з придушення глистової інвазії, і хоча волоському(грецькому) горіху теж притаманні такі властивості, проте Юглон міститься у волоських горіхах в п'ять разів менше. Препарати з шкірки чорного горіха згубно діють на бактерії, знищуючи стафілококів і стрептококів, а також грибки у випадках мікозів та кандидозів. Шкірка (навколоплідник) чорного горіха є справжнім природним антибіотиком. Останніми дослідженнями встановлено, що містяться в шкірці чорного горіха речовини згубні і для туберкульозної палички З його допомогою лікують туберкульоз легенів , фурункули, карбункули, діатези, гнійні рани, хронічні екземи, венеричні захворювання, цукровий діабет і деякі гінекологічні хвороби. Листя чорного горіха застосовуються як маточний і гіпотензивний засіб. Сік його околоплодників використовують для загоєння ран і зупинки кровотеч. Водно- спиртовий настій горіха призначають при розсіяному склерозі, проблеми зі щитовидною залозою, болях у м’язах, кістках і суглобах, мігрені і артриті. Він істотно підвищує імунітет і добре справляється з грибковими захворюваннями. Такий настій можна виготовити самостійно з плодів чорного горіха. Також ці препарати діють як сечогінний і седативний засіб. Дуже добре це зілля діє на кровоносну систему, покращує роботу травної системи. Також відмінно впливає на функцію щитовидної залози і здатне зупинити кровотечу при серйозних ранах. Ліки з чорного горіха здатні підняти імунітет і позбавити організм від шкідливих речовин. Завдяки такому великому списку корисних дій, зілля застосовуються при різних захворюваннях аж до онкології, покращує загальний стан організму і налагоджує гормональний фон. Судячи з відгуків, ліки дуже рекомендують при онкологічних захворюваннях, так як вони здатні очищати організм після хіміотерапії та звільняти від радіонуклідів. Чорний горіх корисний для діабетиків і людей, які часто піддаються нервовим розладам. Настій відмінно тонізує і заспокоює, здатний лікувати гіпертонію, анемію, тромбофлебіт.

Також, часто така настоянка рекомендується тим, кому необхідно позбутися від грибкових і вірусних захворювань. Нарешті, настоянка чорного горіха, може використовуватися в рамках програми зниження ваги, оскільки це продукт має властивості зниження рівня холестерину в крові, а також може допомогти запобігти передчасному старінню організму.

Для лікування горіхами використовують настоянку або порошок. Для отримання настойки в літрову банку закладаються горіхи зі свіжою зеленою шкіркою, і заливаються горілкою.

Якщо настоянка призначається для дітей - горіхи заливають водою. Банку закривається кришкою, після чого ставиться в темне місце. Якщо банку з горілкою - настоянка готується протягом тижня, якщо банку з водою - настоянка готується протягом двох тижнів. У результаті виходить настоянка з насиченим смарагдовим кольором, яку потрібно злити в пляшку і щільно закрити пробкою. Настоянку рекомендується приймати в розмірі дози, що не перевищує дозу чайної ложки, дворазово протягом дня до їди. Прийом настоянки триває від п'ятнадцяти до тридцяти днів. Перерва складає два - три місяці, після чого курс можна повторити. Для дітей доза визначається краплями по кількості їх років і добре розбавляється водою, так як настоянка дуже гірка.

Настоянка протипоказана вагітним жінкам, а також у разі індивідуальної непереносимості. Через пекучо-гіркий смаку настоянка з шкірки горіха може іноді викликати нудоту або блювоту. Варто дуже уважно ставитися до дозування, оскільки настоянка з шкірки горіха є сильним жовчогінним засобом.

 
 
НАПИСАТИ НАМ
(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
НАПИСАТИ
 
 
 
Швидке замовлення:
+380



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: