(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
Написати нам
Україна, Київська область, місто Сквира вул.Богачевського, 28
Карта проїзду

Власники або орендарі приміщень повинні знати

Дата публікації 2.10.2019 9:24:14
 
Вивчаючи акт за результатами перевірки органом ДСНС та знайомлячись з описом виявлених на об’єкті порушень, суб’єкт господарювання у більш ніж половині випадків знаходить там пункт “робота підприємства (використання об’єкту нерухомості) ведеться без декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань пожежної безпеки”. Що приховується за цими рядками та чи завжди необхідно подавати таку декларацію, і взагалі, яке значення вона має.
Що власники або орендарі приміщень повинні знати:
Декларація відповідності є документом, що дає право на початок роботи новоутворених підприємств, початок використання суб’єктом господарювання об’єктів нерухомості (будівель, споруд, приміщень або їх частин). У такий спосіб суб’єкт господарювання  набуває  права  на провадження певних дій щодо  здійснення  господарської діяльності або видів господарської діяльності без отримання документа дозвільного характеру.
 
Декларація заповнюється самим суб’єктом господарювання та подається для реєстрації адміністратору або територіальному органу ДСНС. Територіальний орган ДСНС повинен зареєструвати її або надати обгрунтовану відмову у реєстрації. Форма декларації затверджена постановою Кабінету міністрів України від 05.06.2013 року №440.
 
Хто і коли може не подавати декларацію відповідності?
 
1 – суб’єкт господарювання у разі використання торговельних місць, кіосків та контейнерів, якщо їх розміщено на ринку відповідно до схеми, погодженої з органом державного пожежного нагляду;
 
2 – суб’єкт господарювання у разі використання об’єктів, що в установленому законодавством порядку приймаються в експлуатацію після завершення будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту;
 
3 – орендар об’єкта нерухомості (особа, яка використовує об’єкт нерухомості за цивільно-правовим договором, що не передбачає перехід права власності на такий об’єкт) за умови, що декларацію на об’єкт нерухомості зареєстровано його власником;
Декларація реєструється ДСНС або її територіальним органом на безоплатній основі потягом 5 робочих днів з дня її надходження.
 
Декларацію можна подавати особисто або надсилати поштою рекомендованим листом. При цьому, у випадку надсилання поштовим відправленням, підпис фізичної особи — підприємця засвідчується печаткою такої фізичної особи, а у разі відсутності печатки — декларація засвідчується нотаріусом; підпис керівника юридичної особи засвідчується печаткою юридичної особи.
 
 
                                       Сквирський РС ГУ ДСНС України у Київській області
 
 
НАПИСАТИ НАМ
(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
НАПИСАТИ
 
 
 
Швидке замовлення:
+380



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: