(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
Написати нам
Україна, Київська область, місто Сквира вул.Богачевського, 28
Карта проїзду

УВАГА!!! КАМПАНІЯ З ПЕРОРАЛЬНОЇ ВАКЦИНАЦІЯ ДИКИХ М’ЯСОЇДНИХ ТВАРИН!!!

Дата публікації 10.10.2023 11:49:32
 
10-11 жовтня на території Сквирської громади будуть розкладатися приманки для звірів(у вигляді сірникової коробки). 
 
Сказ – одна з найнебезпечніших вірусних хвороб, спільних для тварин та людей, яка уражає центральну нервову систему з ознаками поліенцефаломієліту, супроводжується паралічами і без лікування завжди закінчується смертю. Поширюють сказ у природі лисиці, вовки, єнотовидні собаки та бродячі тварини, однак, основним джерелом вірусу сказу є червона лисиця. 
Напружена епізоотична ситуація щодо сказу в Україні та зокрема у Київській області потребує дійових заходів профілактики і боротьби з цією хворобою. У зв’язку зі стійкою циркуляцією вірусу серед диких тварин, особливе місце в системі заходів боротьби зі сказом природного типу займає пероральна імунізація диких тварин.
 Через військовий стан, кампанія буде проводитись наземним розподілом без застосування авіації, а саме робочі групи вручну розкладатимуть принади з вакциною. Під час кампанії принади будуть розкладені на заздалегідь визначеній площі ( за виключенням населених пунктів, водно – болотяних угідь, ріллі, полів, автодоріг).
Для імунізації будуть використовувати пероральну вакцину українського виробника ТОВ «Укрзооветпромпостач». Приманка має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку коричневого кольору із специфічним запахом м’ясо-кісткового борошна, що приманює тварин на великих відстанях. Усередині брикета знаходиться желеподібна капсула з антигеном. 
Вакцина створює специфічний імунітет при пероральному застосуванні, не виділяє вакцинний вірус зі слиною. Вакцина безпечна для інших тварин; безпечна для людини і природного середовища; стабільна в польових умовах.  
Звертаємось до мешканців Сквирської ОТГ з розумінням віднестися до ситуації.
 
 
НАПИСАТИ НАМ
(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
НАПИСАТИ
 
 
 
Швидке замовлення:
+380



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: