(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
Написати нам
Україна, Київська область, місто Сквира вул.Богачевського, 28
Карта проїзду

Уряд підтримав проєкт Закону щодо посилення відповідальності за самовільне випалювання рослинності та її залишків

Дата публікації 10.4.2020 10:25:34
 

Уряд підтримав проєкт Закону щодо посилення відповідальності за самовільне випалювання рослинності та її залишків

 

Денис Малюська: існуючі розміри штрафів за самовільне випалювання рослинності доводять свою неефективність, у зв’язку із чим назріла потреба їх перегляду

 

Під час свого засідання 8 квітня Уряд підтримав проєкт Закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення адміністративної відповідальності за самовільне випалювання рослинності або її залишків».

Міністр юстиції України Денис Малюська пояснив, що на сьогодні випалювання рослинності та її залишків залишається однією з найбільш актуальних екологічних проблем для довкілля та здоров’я людини. Паління сухостоїв забруднює повітря, а розведені навмання багаття призводять до неконтрольованих масштабних пожеж і значних збитків. У зв’язку із цим Мінюст ініціював питання щодо розробки законопроєкту з посилення адміністративної відповідальності за самовільне випалювання рослинності.

Крім того, міністр зазначив, що існуючі розміри штрафів, передбачені статтею 77-1 КУпАП, доводять свою неефективність, у зв’язку із чим назріла потреба їх перегляду. Назріла також потреба перегляду справ про такі правопорушення, та кола осіб, наділених повноваженням складати протоколи за цією статтею Кодексу.

Крім збільшення розмірів штрафів, законопроєкт передбачає надання права адміністративним комісіям при виконавчих органах сільських, селищних міських рад розглядати справи про адміністративні правопорушення за самовільне випалювання рослинності, що посилить відповідальність та запровадить ефективний механізм боротьби із виникненнями пожеж у природних комплексах, сільськогосподарських землях, вздовж автомобільних доріг і залізниць, і, у підсумку, сприятиме покращенню екологічної ситуації в цілому.

 

За матеріалами офіційного сайту Міністерства юстиції України

_________________________

Довідка:

На сьогодні розмір штрафу за статтею 77-1 КУпАП становить 170-340 гривень (10-20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (НДМГ), але законопроєктом передбачено його підвищення до 850-6120 гривень (50-360 НДМГ). При цьому за спалювання трави на території об'єктів природно-заповідного фонду буде передбачений штраф до 17 тисяч гривень (1000 мінімумів), а для посадових осіб штрафи збільшаться, та складатимуть від 17 тисяч гривень до 25,5 тисяч гривень (1000-1500 НДМГ).

 
 
 
НАПИСАТИ НАМ
(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
НАПИСАТИ
 
 
 
Швидке замовлення:
+380



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: