(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
Написати нам
Україна, Київська область, місто Сквира вул.Богачевського, 28
Карта проїзду

Розширена нарада з освітянами громади

Дата публікації 19.2.2021 17:55:46
 

19 лютого 2021 р. у великому залі Сквирської міської ради відбулася розширена нарада зі старостами громади та освітянами. Обговорено й проаналізовано питання енергозбереження та харчування учнів у навчальних закладах. Мова йшла про оптимізацію споживання газу, тепла, електроенергії та води в освітніх закладах. Міська голова Валентина Левіцька акцентувала увагу на злободенних проблемах, які мають місце у цій галузі, оскільки доводиться не лише рахувати кошти, спрямовані на утримання галузі, а й звертати особливу увагу на якість навчання та виховання наших дітей.

Наводились конкретні приклади. Як підкреслив начальник відділу освіти Олександр Заболотний, у 2017-2020 рр. у бюджетних установах впроваджено автоматизовану систему енергомоніторингу споживання енергоресурсів, аби уникнути необґрунтованого їх використання.

Незважаючи на те, що харчування учнів визначеної категорії є збалансованим й відповідає нормам, нині на рівні держави ставиться питання істотного його поліпшення. Задля цього вживаються заходи щодо удосконалення харчоблоків. Торік за кошти державного та обласного бюджетів придбано устаткування для їдалень Сквирського академічного ліцею та Сквирського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ст. №3 ім. П. Тисьменецького. Тепер же через фінансування із бюджету місцевої громади розпочинатиметься його монтаж та встановлення. Проєкто-кошторисна документація виготовляється. Як додала Валентина Левіцька, влада робитиме все можливе, щоб під інноваційні процеси потрапили інші навчальні заклади громади, такі як Сквирський академічний ліцей №2 тощо.

На нараді чимало уваги було приділено оптимізації сільських малокомплектних шкіл та дитсадків. З цією метою буде організовано зустрічі з педколективами, батьками, громадськістю на місцях. Належить раціонально підійти до кожного населеного пункту, визначитись із наступним використанням приміщень, які можуть слугувати в інших цілях.

З цих питань висловились заступники міського голови Людмила Сергієнко та Валентина Бачинська, окремі старости сіл. Директори навчальних закладів. Участь у нараді взяли заступник міського голови Віталій Черненко, секретар міської ради Тетяна Власюк.

Валентина Левіцька доручила до кожного з порушених питань підійти відповідально. Вона особисто перевірятиме навчальні заклади, а старостам та директорам шкіл порадила у діловій співпраці знаходити компромісні варіанти розв’язання поставлених завдань.

 
 
НАПИСАТИ НАМ
(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
НАПИСАТИ
 
 
 
Швидке замовлення:
+380



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: