(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
Написати нам
Україна, Київська область, місто Сквира вул.Богачевського, 28
Карта проїзду

Рятувальники Сквирського району просять утриматися від спалювання сміття, залишків рослинності на городах після збирання урожаю

Дата публікації 3.8.2020 11:59:49
 

Шановні громадяни!

     Невпинно зростає кількість виникнення пожеж на відкритих територіях. Основними причинами пожеж є – необережне поводження з вогнем та нехтування громадянами елементарними правилами пожежної безпеки. Тому Рятувальники Сквирського району просять утриматися від спалювання сміття, залишків рослинності на городах після збирання урожаю. А також нагадуємо, що спалювання залишків сухої рослинності та сміття на власних подвір’ях  може призвести до загорання трав’яного настилу, виникнення лісових пожеж  та займання будівель та споруд. 

  • Окрім безпосередньої загрози людському здоров’ю спалювання сухої трави, стерні – неминуче призводить до того, що вогонь з полів та подвір’я перекидається на лісосмуги, які ними межують. 

  • Не залишайте в місцях відпочинку багаття, сірники, недопалки. 

  • Не паліть траву, не залишайте палаючий вогонь без нагляду.

  • Очистіть від сухої трави та сміття присадибні та дачні ділянки, не кидайте суху траву, листя та сміття, зібравши його, упакуйте в мішки і складіть їх в спеціально відведених місцях для подальшої утилізації.

  • Якщо ви виявили пожежу, що починається, постарайтеся загасити його самостійно. Іноді досить просто затоптати полум’я, залити невеликою кількістю води чи гіллям  (правда, треба почекати і переконатися, що трава справді не тліє, інакше вогонь може з’явитися знову).

  • Якщо пожежа досить сильна, і ви не можете загасити її самотужки, постарайтеся якомога швидше повідомити про це за телефоном служби порятунку «101»!

Замисліться, наскільки небезпечним може стати неконтрольоване спалювання сухої трави та сміття! Не наражайте на небезпеку себе і оточуючих!

Лише спільними зусиллями можна вберегти природу від вогню!

 

    Марина ДЕНИСЕНКО, провідний інспектор Сквирського РС ГУ ДСНС

 
 
 
НАПИСАТИ НАМ
(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
НАПИСАТИ
 
 
 
Швидке замовлення:
+380



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: