(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
Написати нам
Україна, Київська область, місто Сквира вул.Богачевського, 28
Карта проїзду

Постраждалі від підриву Каховської ГЕС можуть подати заяву на отримання одноразової грошової допомоги

Дата публікації 21.7.2023 15:3:5
 

Постраждалі від підриву Каховської ГЕС можуть подати заяву на отримання одноразової грошової допомоги

             Відділ праці, соціального захисту та соціального забезпечення Сквирської міської ради повідомляє, що Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 19 червня 2023 року №626 «Деякі питання надання матеріальної грошової допомоги постраждалому населенню внаслідок підриву російською федерацією греблі Каховської гідроелектростанції», відповідно до якої, кожен постраждалий з підтоплених регіонів Херсонської і Миколаївської областей отримає 5 тис. грн за рахунок коштів резервного фонду держбюджету.

    Постраждалими визнаються ті особи, які - на момент виникнення надзвичайної ситуації:

  • проживали/були зареєстровані/задекларовані у населених пунктах, що розташовані в районах підтоплень Миколаївської та Херсонської областей. Перелік населених пунктів, що розташовані в районах підтоплень разом із переліком вулиць та адрес затверджується Миколаївською та Херсонською обласними військовими адміністраціями;
  • перемістилися після 06 червня 2023 р. з тимчасово окупованих російською федерацією територій Миколаївської та Херсонської областей,  які розташовані в районах підтоплень зазначених регіонів.

          Призначення матеріальної грошової допомоги буде здійснюватись органами соціального захисту населення. Матеріальна грошова допомога призначається на кожну особу, яка належить до постраждалого населення.

          Для того, щоб отримати допомогу, постраждалому  достатньо  подати відповідну заяву. 

          З документів необхідно пред'явити:

  • документ, що посвідчує особу, або єДокумент;
  • документ, що підтверджує реєстраційний номер облікової картки платника податків;
  • для дітей – свідоцтво про народження дитини або е-свідоцтво про народження, інформація про неповнолітню дитину включається до заяви одного з батьків;
  • реквізити банківського рахунку.

При цьому заяву про надання матеріальної грошової допомоги особі, яка визнана судом недієздатною, може подавати її законний представник або уповноважена особа органу опіки та піклування.

Звертаємо увагу, що у випадку, якщо документи були втрачені, людина може пред'явити їхні скан- чи  фотокопії або використовуються відомості з Єдиного державного демографічного реєстру та інших державних інформаційних ресурсів.

Отримати кошти можна буде через АТ «Укрпошта» або через установи уповноважених банків з можливістю їх зняття через платіжні термінали. Більше детальної інформації у відповідях на найбільш поширені питання знаходиться за посиланням https://www.msp.gov.ua/news/22908.html.

Заяву з необхідним пакетом документів можна подати до відділу праці, соціального захисту та соціального забезпечення Сквирської міської ради, що знаходиться за  адресою: вул. Карла Болсуновського, 28, м. Сквира, тел. 04568-5-32-04.

Звернутися із заявою необхідно не пізніше, ніж до 31 серпня 2023 року (включно).

 

 
 
НАПИСАТИ НАМ
(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
НАПИСАТИ
 
 
 
Швидке замовлення:
+380



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: