(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
Написати нам
Україна, Київська область, місто Сквира вул.Богачевського, 28
Карта проїзду

Кампанія декларування та все про місцеві податки

Дата публікації 4.5.2020 16:26:5
 

Оксана Чустіль: Кампанія декларування та все про місцеві податки 

 

Днями, у форматі дистанційної комунікації на платформі Громадської спілки Нова Біла Церква, відбулася онлайн консультація заступниці начальника управління - начальниці відділу податків і зборів з фізичних осіб Білоцерківського управління ГУ ДПС у Київській області Оксани Чустіль на тему: «Кампанія декларування та все про місцеві податки».

Головною метою виступу, стала потреба проінформувати платників податків про основні вимоги справляння місцевих податків та декларування доходів, отриманих протягом 2019 року під час карантину, а також відповісти на найбільш гострі питання, які турбують громадян та бізнес.

Як зазначила заступниця під час виступу, з початку року стартувала щорічна кампанія декларування доходів отриманих не від податкових агентів. На території обслуговування Білоцерківського управління налічується понад 1400 імовірних декларантів , яким надіслані листи щодо необхідності задекларувати доходи , отримані протягом 2019 року.

Проте, Законом України від 17 березня 2020 року №533 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID – 19)», термін подання річної декларації про майновий стан і доходи подовжено до 01 липня 2020 року, а сплата податкових зобов’язань до 01 жовтня 2020 року. 

В період обмеженого прийому в центрах обслуговування платників, всі консультації по заповненню декларації надаються в телефонному режимі. Тому, в разі потреби, зателефонувати до фахівців Білоцерківського управління можна за номерами: (04563) 91799 та (04563) 91227 або скористатися онлайн сервісами ДПС України. 

Щодо карантинних нововведень для бізнесу, Оксана Чустіль зупинилася на головних та зазначила, що на період:

з 1 березня по 30 квітня 2020 року - не нараховується та не сплачується плата за землю, що застосовується в господарській діяльності, податок на нерухомість за нежитлові приміщення;

 - звільнюються від ЄСВ всі ФОПи та ті, хто займаються незалежною профдіяльністю;

 - обмеження застосування штрафів по ЄСВ;

з 1 березня до 31 травня 2020 року- обмежується застосування більшості штрафів за порушення податкового законодавства (відповідальність за порушення нарахування, декларування та сплати податку на додану вартість, акцизного податку, рентної плати зберігається);

з 18 березня по 31 травня 2020 року- установлюється мораторій на проведення документальних та фактичних перевірок, крім перевірок що стосуються сум бюджетного відшкодування з ПДВ;

з 18 березня по 18 травня 2020 року- запроваджено мораторій на проведення документальних перевірок з ЄСВ;

на 3 місяці- відтерміновується обов’язкове введення РРО для всіх категорій «спрощенців».

Онлайн учасники прямого ефіру також отримали вичерпні відповіді на запитання щодо сплати та нарахування майнових податків та порядку застосування податкової знижки. 

Білоцерківське управління 

ГУ ДПС у Київській області

 
 
 
НАПИСАТИ НАМ
(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
НАПИСАТИ
 
 
 
Швидке замовлення:
+380



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: