(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
Написати нам
Україна, Київська область, місто Сквира вул.Богачевського, 28
Карта проїзду

Безсмертні крила Небесної Сотні

Дата публікації 19.2.2021 16:14:33
 
Безсмертні крила Небесної Сотні
19 січня 2021 року біля меморіального комплексу Героям Небесної Сотні та усім борцям за Незалежність України в м. Сквира відбувся мітинг-реквієм «Безсмертні крила Небесної Сотні». На ньому були присутні керівництво громади, учасники подій на Майдані у 2013-2014 роках, учасники бойових дій, старости сіл, директори навчальних закладів, представники громадськості, ЗМІ.
Сквирська міська голова Валентина Левіцька, звертаючись до учасників мітингу, зазначила: «Усьоме вшановуємо героїв, які під час трагічних подій на Майдані у м. Києві об’єднувались задля того, щоб відстояти суверенітет держави, свій європейський вибір. Усі були за справедливість. На жаль, тодішня влада не змогла зупинити кровопролиття, із 18 по 20 лютого загинуло 78 осіб, після 20 лютого – ще понад 20. Усі вони увійшли до меморіалу борців за українську Незалежність – до Небесної Сотні.
105-ти посмертно присвоєно звання «Герой України», а троє іноземців – громадяни Грузії, Білорусі – посмертно нагороджені орденом Героїв Небесної Сотні. За весь час протистоянь Майдан об’єднав десятки тисяч українців з різних областей, районів, рівність і братерство визначились як основна рушійна сила, яка підкорила Україну та весь світ. І жителі нашої громади – молодь, громадські активісти брали участь в акціях протесту, підтримували мітингувальників продуктами харчування, теплими речами, багато хто з них незабаром стали волонтерами, багато хто відправився на Схід боронити рідну землю від агресора.
 
Так, нині є й розчарування у суспільстві: мають бути зроблені висновки, винні у скоєнні злочинів повинні понести покарання.
Наше завдання – пам’ятати та вшановувати Героїв Небесної Сотні, Героїв неоголошеної війни на Сході України, всіх, хто в різні історичні епохи став на захист рідної землі. Маємо проводити навчально-патріотичне виховання з дітьми, молоддю, розвивати свою громаду на засадах добра, миру, процвітання. Єднаймося у спільній меті – берегти й утверджувати вільну, незалежну, соборну Українську державу!».
Також виступили голова Сквирської райдержадміністрації, голова комісії з реорганізації Сквирської
райдержадміністрації Оксана Славінська та благочинний ПЦУ у Cквирському районі, настоятель храму Святителя Миколая м. Сквира Віктор Скакевич.
Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих Героїв.
Під музичний супровід учасники бойових дій Олександр Максимчук, Віталій Крученюк, Віталій Побережний, Олександр Цюкало до підніжжя меморіалу поклали гірлянду, керівники громади, учасники заходу – квіти.
 
 
 
НАПИСАТИ НАМ
(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
НАПИСАТИ
 
 
 
Швидке замовлення:
+380



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: