(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
Написати нам
Україна, Київська область, місто Сквира вул.Богачевського, 28
Карта проїзду

32-га річниця виведення обмеженого контингенту військ колишнього Радянського Союзу з Афганістану

Дата публікації 15.2.2021 15:3:13
 
15 лютого 2021 року, на Стрітення, біля меморіального комплексу, що поруч зі Сквирським міським Будинком культури, відбувся мітинг-реквієм, приурочений 32-й річниці виведення обмеженого контингенту військ колишнього Радянського Союзу з Афганістану та Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
 
Валентина Левіцька відзначила, що правда про Афганську війну – різна, гірка, пекуча, історія все розставляє на свої місця, дає відповідь на чимало питань. Наш обов’язок полягає в тому, аби зберегти вдячну пам’ять про тих, хто з честю виконав свій солдатський обов’язок, не схибив, не зрікся прийнятої присяги. Й сьогодні на Сході України воїни-інтернаціоналісти, які пройшли не лише Афганістан, а й В’єтнам, Іспанію, Єгипет, Чилі, Ефіопію, інші країни світу, стали прикладом для нинішніх воїнів Збройних Сил України, є відповідальними волонтерами, наставниками.
 
Голова Сквирської райдержадміністрації, голова комісії з реорганізації Сквирської райдержадміністрації Оксана Славінська підкреслила, що День виведення радянських військ з Афганістану став символом припинення кровопролитної десятирічної війни (1979-1989 рр.), яка залишила по собі гіркий слід непоправних втрат та болю. Вона подякувала мужнім воїнам за подвиг, також наголосила на тому, що Сквирщина ніколи не забуде молодих хлопців, які не повернулись додому з Афганістану, пишається тими воїнами, які нині проявляють відвагу і відповідальність, відстоюючи інтереси України вже на буремному Сході упродовж майже семи років. Привітавши й зі Стрітенням, зичила афганцям, їхнім родинам, усім присутнім миру на землі, спокою в душі, здоров’я та злагоди.
 
Голова громадської організації Української спілки ветеранів Сквирщини Валентина Поступаленко щиро подякувала побратимам за те, що зібралися і знайшли час для спілкування, бо це так важливо у нинішні складні дні, вклонилася за те, що віддають честь в ім’я пам’яті друзів, колег, з якими ділили скибку хліба зі своєї складної фронтової долі. Також додала, що завдяки сприянню благодійників було сформовано продуктові набори афганцям, місцева влада належним чином організувала їх вшанування, та закликала берегти себе й бути вірними захисниками неньки-України.
 
 
НАПИСАТИ НАМ
(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
НАПИСАТИ
 
 
 
Швидке замовлення:
+380



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: