(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
Написати нам
Україна, Київська область, місто Сквира вул.Богачевського, 28
Карта проїзду

29 березня 2021 року Сквирська міська голова Валентина Левіцька провела розширену нараду із керівниками структурних підрозділів ради та представниками органів державного управління на місцях

Дата публікації 29.3.2021 19:33:9
 

Розширена нарада

29 березня 2021 року Сквирська міська голова Валентина Левіцька провела розширену нараду із керівниками структурних підрозділів ради та представниками органів державного управління на місцях. Вона наголосила на координації зусиль на усіх ділянках роботи. За результатами зустрічей з активом та жителями сіл Кривошиїнці, Самгородок, Горобіївка, Шапіївка, Оріховець, Антонів, Тхорівка, семи вулиць м. Сквира, прийомів громадян, значної кількості їх звернень, вона виділила найбільш пріоритетні питання, що піднімаються: благоустрій територій, ремонт доріг, вуличне освітлення, водопостачання, лікування від COVID-19. Важливим ресурсом для розвитку громади назвала наповнення місцевого бюджету податками, першого чергою – за користування землею, підкресливши, що ближчим часом буде проведено зустріч з орендарями та обговорено це питання. Валентина Левіцька закликала усіх на генеральне прибирання населених пунктів, прибудинкових територій, парків, скверів, особливо – у місті, місць пам’яті, кладовищах. Вкотре зупинилась на питанні ліквідації стихійної торгівлі, здійснення її згідно з Правилами благоустрою, вимогами законодавства та потреб громади. Через кілька днів розпочнетьсмя ремонт дорожнього покриття вулиць Садова, Котляревського, Лугова, Пушкіна, Успенська, Папаніна, провулків Лівобережний, Слобідський м. Сквира протяжністю 7 кілометрів біло-щебеневою сумішшю.

Директор КНП СМР «Сквирська центральна міська лікарня» Андрій Чиж інформував, що на стаціонарному лікуванні у Сквирському ковід-відділенні станом на 29 березня  перебуває 109 хворих, 101 з них потребують кисневої підтримки. Усі 130 ліжок закладу перепрофільовані під ковідні. Очікують на  установку кисневого кріогенного газифікатора місткістю 3370 літрів. Цього рідкого кисню вистачатиме на тиждень. Нині ж доставляється по 60-80 балонів газоподібного кисню на кожний день. Деззасобами, медикаментами, харчуванням лікарня забезпечена. З місцевого бюджету громади спрямовано 560 тисяч гривень на придбання кисню та кисневих концентраторів, встановлення кріогенного газифікатора. Поки що медперсоналу вистачає, хоча доводиться працювати досить напружено, сформовано 4 бригади. Серйозну підтримку лікарні надають ТОВ «Фірма «Грона» (придбано 3 кисневі концентратори), депутат Київської обласної ради Леонід Глиняний, ТОВ «Сквирський комбінат хлібопродуктів» (продукти харчування), КП «Сквирське комунальне господарство» (виділення транспорту для доставки кисневих балонів).

Про оптимізацію мережі, вирішення питання із працевлаштуванням фахівців, підвезенням учнів до навчальних закладів, моніторинг стану харчування в закладах дошкільної та загальної середньої освіти, дотримання правил пожежної безпеки, замовлення документів учням 9 та 11 класів про рівень здобуття освіти, реєстрацію випускників 11 класів на пробне ЗНО, проведення весняних канікул, організацію дистанційного навчання для учнів 5-11 класів доповів начальник відділу освіти Олександр Заболотний.

Начальниця фінансового управління міської ради Ірина Круківська інформувала про наповнення місцевого бюджету, виконується план надходжень до місцевого бюджету. 

Здійснюється перевірка договорів оренди землі, виявлення неплатників податку за неї, підготовку матеріалів прийняття земель комунальної власності до відання місцевої громади – на цих та інших питаннях зупинилась головна спеціалістка відділу з питань земельних ресурсів та кадастру міської ради Надія Іващенко.

Начальниця відділу економічно-інвестиційної діяльності та агропромислового розвитку міської ради Оксана Суслова виокремила проблему пасажирського перевезення до окремих сіл, зокрема Нової Пустоварівки. За результатом зустрічі з перевізником досягнуто домовленості здійснювати рейс двічі на день. Старости сіл надали інформацію про діяльність магазинів, виявляються ті, хто порушує карантинні вимоги. Спеціалісти відділу працюють над Перспективним планом розвитку громади.

На роботі закладів культури в умовах  карантину, організації заходів в онлан-режимі зосередилась в. о. начальника відділу культури, молоді та спорту міської ради Ольга Хлєбік. Валентина Левіцька запропонувала розпочати підготовку проєктів з облаштування інформаційно-культурних центрів у селах.

Понад 100 моніторингових перевірок суб’єктів господарювання здійснено з початку року Сквирським районним управлінням ГУ Держпродспоживслужби в Київській області. На порушників чинного законодавства складено 6 протоколів та виписано 6 штрафів, про що констатував його начальник Микола Довгаль.

Начальниця відділу праці, соціального захисту та соціального забезпечення міської ради Світлана Риченко зупинилась на значному обсязі звернень громадян, що стосуються підтримки на лікування через програму «Турбота», додала, що нині відділ працює над соціальним паспортом громади.

Начальниця служби у справах дітей та сім’ї міської ради Надія Рогоза засвідчила, що вже цілком сформовано базу даних щодо обліку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. У громаді – 121 дитина-сирота. 5 справ – на розгляді у суді щодо позбавлення батьківських прав. Вживаються усі заходи задля захисту дитини і виховання її у сім’ї.

Директорка центру надання соціальних послуг Світлана Радчук підкреслила, що у відділеннях соціальної допомоги вдома, стаціонарного догляду та соціальної роботи нині немає хворих на ковідну недугу, усі отримують передбачені послуги належним чином.

На профілактичній роботі з населенням, де основним залишається питання дотримання карантинних заходів у зв’язку з коронавірусом, захисті довкілля від спалення смітників, збереженні майна від протиправних посягань, боротьбі за зниження злочинності зосередився начальник відділу поліції №1 Білоцерківського районного управління поліції ГУ НП в Київській області Микола Рижков.

Про відкритість у роботі, вирішення злободенних питань на користь жителів громади зазначив у своєму виступі в. о. начальника Сквирського районного відділу Білоцерківської окружної прокуратури Олег Бобраніцький. 

Застережння щодо надмірної задимленості через спалювання побутового сміття, недопущення загорянь на Сквирському полігоні твердих побутових відходів висловив начальник Сквирського районного сектору ГУ ДСНС України в Київській області Ігор Шуляк. 

В. о. начальника відділу адміністративних послуг міської ради Олена Юрчук констатувала, що ЦНАП веде прийом громадян, згідно з карантинними вимогами, усім надаються потрібні консультації.

Підбиваючи підсумок наради, Валентина Левіцька звернулася до присутніх з проханням проводити широку роз’яснювальну роботу щодо надання послуг громадянам, планами та напрацюваннями органів місцевої влади.

       

 
 
 
НАПИСАТИ НАМ
(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
НАПИСАТИ
 
 
 
Швидке замовлення:
+380



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: