(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
Написати нам
Україна, Київська область, місто Сквира вул.Богачевського, 28
Карта проїзду

22 лютого 2021 року Сквирська міська голова Валентина Левіцька провела нараду з питань покращення якості питної води в громаді, зокрема у м. Сквира.

Дата публікації 22.2.2021 15:13:36
 

22 лютого 2021 року Сквирська міська голова Валентина Левіцька провела нараду з питань покращення якості питної води в громаді, зокрема у м. Сквира.

 

На нараду були запрошені заступник Сквирського міського голови Віталій Черненко, начальник Сквирського районного управління Держпродспоживслужби у Київській області Микола Довгаль, начальник комунального підприємства «Сквир-водоканал» Юхим Шварцбурд.

 

З інформацією виступив начальник комунального підприємства «Сквира-водоканал» Юхим Шварцбурд, який зазначив, що підприємством укладено угоду з Білоцерківським міжрайонним відділом лабораторних досліджень, який щомісяця проводить аналіз якості  води, що надається жителям міста Сквири. Також на підприємстві працює і власна сертифікована лабораторія, яка з цією ж метою  щодня  здійснює аналіз зразків води.  

 

Забір проб води для здійснення лабораторних досліджень проводиться з різних точок комунального водогону та відкритого водоймища.

 

Заступник Сквирського міського голови Віталієм Черненко зупинився на проблемах, вирішення яких допоможе підвищити якість питної води, це :  

     - її знезалізнення та пом’якшення; 

     - заміна труб водогону (термін експлуатації, яких більше 40 років), 

    - заміна водозабірної арматури    ( з 108 пожежних гідрантів – 60 вісотків, з 308 задвижок – 50 вісотків відповідно  - підлягає заміні);

   - здійснення промивання всієї водомережі (остання проводилась у 2015 році).

 

  Було проінформовано  міську голову про стан виготовлення проєктно – кошторисної документації для  спорудження станції для пом’якшення і знезалізнення води  ( робота розпочата в грудні 2020 року, виділено 150 тис. грн. з місцевого бюджету), вніс пропозиції щодо здійснення заходів по промиванні водогону, забезпечення організації зниження собівартості  надання послуг з водопостачання і водовідведення комунальним підприємством.

 

Начальником Сквирського районного управління Держпродспоживслужби у Київській області Миколою Довгалем надано інформацію щодо дій, які здійснюються очолюваною ним установою з питання яке розглядається та вніс пропозиції щодо покращення якості питної води для  освітніх та дошкільних закладів міста.

 

За підсумками наради, міська голова зазначила, що у виконавчому комітеті міської ради, серед її депутатів   проводиться активна робота по сприянню  організації прискореної заміни труб на найбільш проблемних ділянках  водогону міста Сквира: на вулицях Проектна, Чкалова, Вишнева, провулку М.Рильського, водогону від вулиці Кобзаря до вулиці Вишневої.

 

          Дане питання обговорено на засіданні бюджетної комісії міської ради та підтримане рішенням сесії Сквирської міської ради 8 скликання  про виділення на ці цілі  кошти в сумі  2 млн. грн.  

 

  Крім того, в 2021 році з різних джерел фінансування на поліпшення якості питної води в місті буде виділено більше 3 млн. грн.

 

 Міською головою наголошено та дано відповідні доручення щодо організації покращення обліку  та оплати домогосподарствами коштів за водопостачання та водовідведення,   користування водою з артсвердловин,  введення в експлуатацію 3-х артезіанських свердловин, що забезпечить жителів міста достатньою кількістю води, проведення в травні 2021 року промивання водогону  в м. Сквира.

 

 
 
НАПИСАТИ НАМ
(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
НАПИСАТИ
 
 
 
Швидке замовлення:
+380



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: