(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
Написати нам
Україна, Київська область, місто Сквира вул.Богачевського, 28
Карта проїзду

15 – 16 січня в Україні очікується значне зниження температури вночі до 12 – 18° морозу, місцями в північних областях до 21° морозу, вдень до 10 – 16° морозу, протягом 17 – 18 січня холодна погода утримається

Дата публікації 13.1.2021 14:20:29
 

15 – 16 січня в Україні очікується значне зниження температури вночі до 12 – 18° морозу, місцями в північних областях до 21° морозу, вдень до 10 – 16° морозу, протягом 17 – 18 січня холодна погода утримається.

Такі погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг, ускладнення роботи електричних мереж, коммунального господарства.

 

Пропонуємо головні правила, які допоможуть не замерзнути на вулиці.

Рух!

Якщо ви змерзли, найкращою стратегією буде почати швидше рухатись, або збільшити темп ходьби.

Іжа!

Перед виходом на вулицю треба поїсти чогось гарячого. Їжа дає організму енергію, значна частина якої піде на його обігрів. Це мають бути супи, бульйони, м’ясо і риба, ситні гарніри. Допоможуть зігрітися в морози і спеції: карі, перець, кмин, кориця, імбир.

Алкоголю ні!

Випита на морозі склянка алкогольного напою створює хибне враження відчуття тепла. Під дією спирту судини значно розширюються і швидше віддають тепло. Після «зігріваючого» - перших 10–15 хв дійсно стає тепло, але потім ви змерзнете значно швидше.

Теплі напої - так!

У холодних і сухих умовах перебування на вулиці організм ризикує отримати зневоднення. Тому час від часу рекомендується заходити в теплі місця і випити гарячий напій. Краще випити чашку чаю: трав’яного, з імбиром і лимоном. Зігріває в морози і гарячий шоколад, який довго зберігає тепло.

Одяг!

Він має бути з натуральних тканин і широким, щоб між ним і тілом залишався простір, в якому створиться шар тепла. При дуже низьких темпрературах варто одягати кілька шарів одягу, замість одного товстого. На ноги потрібно одягти кілька пар шкарпеток натуральної якості. Взуття має бути вільним з утепленими устілками.

Тримайте руки і ноги в теплі!

Найчастіше обмороженню піддаються руки і ноги. Щоб не допустити цього, треба весь час масажувати їх. Масаж допоможе до виходу на вулицю і по поверненню в тепле місце.

Вкорочені штани, куртки без коміра нехай почекають тепла!

Найбільше втрачається тепла через неприкриті ділянки тіла: зап’ястя, шию, обличчя. Тому намагайтеся закрити одягом максимальну частину тіла – короткі шкарпетки + вкорочені штани, куртки без коміра нехай почекають тепла.

 
 
 
НАПИСАТИ НАМ
(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
НАПИСАТИ
 
 
 
Швидке замовлення:
+380



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: