(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
Написати нам
Україна, Київська область, місто Сквира вул.Богачевського, 28
Карта проїзду

11 березня 2021 року відбулося перше засідання комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Сквирської міської ради

Дата публікації 15.3.2021 16:8:47
 

Відповідно до плану роботи на березень 2021 року під головуванням заступника міського голови Валентини Бачинської, 11 березня, відбулося перше засідання комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Сквирської міської ради.  (Рішенням виконавчого комітету Сквирської міської ради від 09.02.2021 року №02/07 створено комісію з питань захисту прав дитини  виконавчого комітету Сквирської міської ради, затверджено її персональний склад та Положення про комісію).

Засідання відбулося з дотриманням кворуму, карантинних заходів та в присутності заявників, запрошених.

На розгляд комісії було винесено 15 питань.

Два питання стосувалися надання погодження на перебування дітей у комунальному закладі Київської обласної ради «Великополовецька спеціальна школа І-ІІ ступенів» у вихідні та святкові дні. У результаті розгляду погоджено перебування дітей у закладі протягом березня-квітня 2021 року, але не більше ніж чотири вихідні дні та один святковий день на місяць, крім канікул.

За результатами розгляду 2 питань про виконання батьками батьківських обов’язків щодо малолітніхнеповнолітніх дітей: одну малолітню дитину  взято на облік служби у справах дітей та сім’ї, як таку, яка перебуває у складних життєвих обставинах. Комунальній установі Сквирської міської ради «Центру надання соціальних послуг» рекомендовано укласти договори для надання соціальних послуг із сім’ями. Відділу праці, соціального захисту та соціального забезпечення міської ради  рекомендовано сприяти влаштуванню дитини з інвалідністю для проходження реабілітації  до  установи, що здійснює заходи із реабілітації дітей з інвалідністю.

Розглянуто одне питання про надання дозволу на вчинення правочину від імені малолітнього. Органу опіки та піклування рекомендовано надати дозвіл на укладення (підписання) договору оренди земельної ділянки строком на 7 років.

Розглянуто одне питання щодо встановлення статусу дитини, позбавленої батьківського піклування. Службі у справах дітей та сім’ї міської ради рекомендовано розробити проєкт рішення та подати його на затвердження виконавчого комітету.

Одне питання стосувалося взяття двох малолітніх дітей на облік дітей, які опинилися в складних життєвих обставинанах. В результаті розгляду вирішено взяти малолітніх на облік служби у справах дітей та сім’ї, як таких, що опинилися в складних життєвих обставинах.

Розгляд питання про призначення опікуном над малолітніми перенесено на наступне засідання через відсутність повного пакету документів.

Членами комісії розглянуто також:

Справу щодо виселення малолітніх дітей з житлового приміщення. У результаті розгляду органу опіки та піклування рекомендовано затвердити висновок про недоцільність виселення малолітніх дітей та направити його на розгляд суду.

Справу щодо усунення перешкод щодо участі у вихованні та вільному спілкуванні батька відносно неповнолітньої доньки. У результаті розгляду органу опіки та піклування рекомендовано затвердити висновок та направити його на розгляд суду.

Справу щодо доцільності позбавлення батьківських прав матері. При розгляді члени комісії не знайшли відповідних підстав у наданні такого висновку. 

Справу щодо зняття з місця реєстрації дітей. При розгляді члени комісії рекомендували органу опіки і піклування затвердити рішення щодо недоцільності зняття з місця реєстрації дітей.

Під час засідання членами комісії розглянуто та затверджено 32 індивідуальних планів дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та 4 дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах. 

 

Служба у справах дітей та сім’ї Сквирської міської ради

 
 
НАПИСАТИ НАМ
(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
НАПИСАТИ
 
 
 
Швидке замовлення:
+380



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: