(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
Написати нам
Україна, Київська область, місто Сквира вул.Богачевського, 28
Карта проїзду

07.05.2020 року - Білоцерківське управління ГУ ДПС у Київській області повідомляє

Дата публікації 7.5.2020 16:21:46
 

Василь Зеленський: За 4 місяці поточного року надходження до зведеного бюджету перевищили 1,3 млрд.гривень

 

«Попри обмеження, спрямовані передусім на протидію поширенню коронавірусної інфекції, платники податків території обслуговування Білоцерківського управління ГУ ДПС у Київській області, забезпечили ріст надходжень до зведеного бюджету у порівнянні із січнем-квітнем 2019 року на 75,5 млн.гривень або 5,8%»,- зазначив очільник Василь Зеленський.

Станом на 01.05.2020 року до зведеного бюджету надійшло 1 млрд. 382 млн. гривень, із них, до державного бюджету зібрано платежів в сумі 659,3 млн. гривень та до місцевих- 723,5 млн. гривень. У порівнянні з відповідним періодом минулого року приріст надходжень до державного бюджету склав 8,6% або 52,5 млн.гривень та до місцевих – 3,2% або 23 млн.гривень.

Крім того, з початку року, платниками податків забезпечено надходження сум єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в сумі 617,5 млн. гривень, що більше минулорічного показника на 40,9 млн. гривень або на 7%.

 

 

 

Щодо нарахування та сплати громадянами майнових податків 

Як зауважила заступниця начальника управління – начальниця відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Білоцерківського управління ГУ ДПС у Київській області Оксана Чустіль, надходження від майнових податків є дуже важливими для кожної громади території обслуговування управління.

Згідно Податкового кодексу України (далі ПКУ), до складу майнових податків входять: 

- податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки;

- транспортний податок;

- плата за землю.

Щороку, до 1 липня, податківці проводять нарахування фізичним особам сум майнових податків та надсилання (вручення) податкових повідомлень-рішень про сплату податку за місцем реєстрації платника. Сплатити податок громадяни повинні протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, – сплачується до місцевого бюджету. Платниками є власники житлової та/ або нежитлової нерухомості

Проте, власникам житлової нерухомості фізичним особам ПКУ передбачені пільги, а саме:

- для квартири/квартир (незалежно від їх кількості) - на 60 кв. метрів;

- для житлового будинку (незалежно від їх кількості) - на 120 кв. метрів;

- у разі одночасного перебування у власності платника податків квартири та житлового будинку, в тому числі їх частин, - на 180 кв. метрів.

Об’єктом оподаткування транспортного податку є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

Плата за землю – це обов’язковий платіж, який також сплачується до місцевого бюджету. Підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру, а підставою для нарахування орендної плати за земельну ділянку є договір оренди такої земельної ділянки. 

Разом з тим, ставки податку та пільги встановлюються за рішенням сільської, селищної, міської ради або ради об'єднаних територіальних громад,

«Громадяни, які мають вищезгадані об’єкти оподаткування, але не отримують податкових повідомлень-рішень про сплату податку, мають пересвідчитися у відсутності їх у реєстрі боржників, який розміщено на офіційному субсайті ДПС у Київській області (https://tax.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/pereliki-/) або після завершення карантину, звернутися до Центру обслуговування платників за місцем своєї реєстрації для отримання кваліфікованої консультації»,- наголосила Оксана Чустіль. 

 

 

Як оформити відпустку платнику єдиного податку?

 

Запровадження карантинних заходів змусило більшість платників податків та єдиного податку зокрема зупинити свою діяльність та сумлінно виконувати ухвалені на законодавчому рівні заходи спрямовані передусім на протидію поширенню коронавірусної інфекції.

Білоцерківське управління ГУ ДПС у Київській області доводить до відома платників «спрощенців» першої і другої груп, які не використовують працю найманих осіб, що Податковим кодексом України передбачена можливість звільнення від сплати єдиного податку.

Таке звільнення можливе протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки, та на період хвороби, підтвердженої копією листка непрацездатності, якщо вона триває 30 і більше календарних днів.

Щоб скористатись правом на відпустку, платникам необхідно подати до податкової за місцем реєстрації заяву у довільній формі з інформацією про період запланованої відпустки. Заяву, щодо періоду щорічної відпустки рекомендуємо подавати до початку відпустки, а заяву щодо терміну втрати працездатності з обов’язковим додаванням копії листка непрацездатності - одразу після закінчення лікарняного.

Надіслати заяву можна за допомогою меню «Листування з ДПС» приватної частини сервісу ДПС України «Електронного кабінету» або поштою.

 
 

Білоцерківське управління 

ГУ ДПС у Київській області

 

 
 
НАПИСАТИ НАМ
(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
НАПИСАТИ
 
 
 
Швидке замовлення:
+380



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: