(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
Написати нам
Україна, Київська область, місто Сквира вул.Богачевського, 28
Карта проїзду

Відкрито нову Пустоварівську амбулаторію загальної практики сімейної медицини

Дата публікації 22.11.2021 11:34:3
 

19 листопада 2021 року урочисто відкрито Пустоварівську амбулаторію загальної практики сімейної медицини за президентською програмою «Доступна медицина», персонал якої покликаний обслуговувати жителів сіл Пустоварівка. Антонів, Тхорівка (загалом – 2161, у тому числі 390 дітей).

Будівництво амбулаторії було розпочато 2019 року, з державного бюджету спрямовано 8,4 млн грн, співфінансування з місцевого становить 840 тис. грн. Вона відповідає сучасним технічним вимогам: енергоефективна, комфортна, облаштована необхідним

устаткуванням, цілком пристосована до людей з інвалідністю. Тут обладнано кабінети: сімейного лікаря, здорової дитини, щеплень, маніпуляційний, денного стаціонару, ЕКГ, є можливість виміряти тиск, рівень цукру в крові тощо. У новозведеному приміщенні медичного закладу передбачено житло і для сімейного лікаря. Також в амбулаторії працюватимуть дві медичні сестри, молодша медична сестра та водій. За програмою «Доступна медицина» придбано й службовий автомобіль для невідкладної меддопомоги.

З такої приємної нагоди Пустоварівську громаду щиро привітала  Сквирська міська голова Валентина Левіцька, підкресливши важливість надання якісних послуг, в тому числі – й медичних, у сільській місцевості, спрямування спільних зусиль влади й бізнесу на зміцнення інфраструктури задля належного обслуговування людей. Вона висловила вдячність директору ТОВ «Агрофірма «Колос» Леоніду Центилу за високу громадянську позицію, вагому підтримку – підприємство закупило для амбулаторії холодильне обладнання та меблі – та вручила керівнику Подяку міської ради й коровай.

Від імені голови Білоцерківської райдержадміністрації Людмили Мерзлюк привітальне слово мала її заступниця Людмила Веряскіна, яка побажала Пустоварівській громаді далі розвиватися продуктивно, оскільки тут народжуються діти, є школа, функціонує агрофірма, а значить – є перспектива. А новий медичний заклад лише підкріплює її!            

Директор ТОВ «Агрофірма «Колос» Леонід Центило констатував, що очолюване ним збережене масштабне багатогалузеве сільськогосподарське виробництво нині багато важить у функціонуванні Пустоварівської громади і не тільки. Окрім  сплати податків, постійною є участь у соціальних проєктах, тепер – у підтримці галузі охорони здоров’я. Як вже зазначалося, для нової амбулаторії придбали холодильники й меблі, ще заплановано встановлення сучасних систем безпеки – відеонагляду та сигналізації.

Староста міської ради Микола Скочинський, який опікується старостинським округом №6, до якого входять села Пустоварівка, Нова Пустоварівка, Кам'яна Гребля, тепло подякував усім причетним до зведення й комплектування нової амбулаторії та побажав здоров'я жителям громади, успішної роботи – медикам.

Директорка КНП СМР «Сквирський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Людмила Гадіяк висловила певність у тому, що завдяки злагодженості у спільних діях влади, громади, місцевого сільгосппідприємства Пустоварівська АЗПСМ буде надавати якісні послуги жителям і стане прикладом для наслідування.   

Почесне право перерізати стрічку й відкрити медамбулаторію було надано Сквирській міській голові Валентині Левіцькій,

заступниці голови Білоцерківської РДА Людмилі Веряскіній

та директору ТОВ «Агрофірма «Колос» Леоніду Центилу, після чого присутні на заході оглянули приміщення, з приємністю відзначаючи його комфортабельність, зручні умови для обслуговування людей. А народний аматорський гурт троїстих музик «Лотоки» Пустоварівського сільського Будинку культури під  керівництвом Анатолія Юхименка захоплював піднесеним виконанням мелодій українських народних пісень.

 
 
НАПИСАТИ НАМ
(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
НАПИСАТИ
 
 
 
Швидке замовлення:
+380



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: