(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
Написати нам
Україна, Київська область, місто Сквира вул.Богачевського, 28
Карта проїзду

Сквирський ЗЗСО І-ІІІ ст. №3 імені П. Тисьменецького

Дата публікації 29.9.2021 10:00:20
 

Сквирський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ст. №3 імені П. Тисьменецького – це творчий колектив однодумців: учителів, учнів, батьків, які прикладають значні зусилля для здобуття вихованцями високого рівня базової та профільної освіти.

Діяльність педагогічного колективу орієнтується на досвід творчого пошуку, створення умов для розвитку творчої обдарованості, піклування про фізичне, психічне та моральне здоров'я учнів, підготовку учнів до конкурентноспроможної діяльності в сучасних умовах.

Заклад має свою унікальну, багаторічну історію. Точної дати заснування школи не відомо. Документальні дані відсутні, є лише спогади, здогадки.

За першою версією школа заснована після проведення шкільної реформи 1864 р. Постановою міської управи в районі Пісок було відкрито церковно-приходську школу, яка мала 3 групи – близько 50 учнів. За іншою версією школа розпочала свою історію після 1896 р.

Під час Великої Вітчизняної війни школа не працювала.

1966–1967 навчальний рік учні, батьки, педагогічний колектив Сквирської школи № 3 зустріли як велике свято. Це було відкриття нової школи: двоповерхової будівлі з великими вікнами, просторими класами, світлими коридорами, спортзалом, їдальнею. Наприкінці 60-х, на початку 70-х років зусиллями адміністрації та вчителів були обладнані всі предметні кабінети, багато з них стали зразковими.

22 квітня 2013 року рішенням Сквирської райради Сквирській ЗОШ І-ІІІ ст. №3 присвоєно ім'я повного кавалера ордена Слави Тисьменецького Петра Харитоновича.

Часто гостями школи були визначні особистості. В 1977 р. в школу завітав перший космонавт України, Герой Радянського Союзу П. Попович. Кілька разів школу відвідувала директор музею М. Рильського, дружина поета Володимира Підпалого Ніна Підпала. У довоєнний час в Піщанській школі працювала мати письменника В. Бойка. Під час приїзду письменника до Сквири, він зустрічався з учнями нашої школи.

Школа гордиться видатними випускниками:

  • Тисьменецький Петро Харитонович – повний кавалер ордена Слави;

  • Михайлов Сергій Павлович – Герой Радянського Союзу;

  • Черняк Віктор Анатолійович – доктор медичних наук, лауреат Державної премії України;

  • Якубовський Мирослав Вікторович – член–кореспондент академії аграрних наук республіки Білорусь;

  • Димань Тетяна Миколаївна – доктор сільськогосподарських наук;

  • Джус (Бескід) Олена Олександрівна – доктор біологічних наук.

Серед колишніх учнів Сквирського ЗЗСО №3 – кандидати наук, лікарі, учителі, геологи, інженери, артисти, поети, спортсмени, військові і просто віддані своїй справі люди. Більшість вчителів школи – це її випускники.

У школі склалася така рідкісна аура, коли добре всім: і вчителям, і дітям, і батькам, і кожному, хто до нас заходить.


 

 
 
НАПИСАТИ НАМ
(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
НАПИСАТИ
 
 
 
Швидке замовлення:
+380



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: