(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
Написати нам
Україна, Київська область, місто Сквира вул.Богачевського, 28
Карта проїзду

Мітинг-реквієм

Дата публікації 26.11.2021 14:16:43
 
Схиляємо голови, памятаємо, не забудемо!
Схиляємо голови, пам'ятаємо, не забудемо!
26 листопада цього року, напередодні Дня жертв голодоморів, біля памятного хреста жертвам Голодомору у м. Сквира відбувся мітинг-реквієм «Запали свічу пам'яті». На заході були присутні міська голова Валентина Левіцька, заступниця міської голови Валентина Бачинська, представники підрозділів міської ради, громадськості, ЗМІ.
Йшлося про трагедію, яку пережив український народ у 1921-1923, 1932-1933, 1946-1947 роках. За різними підрахунками, померло від голодної смерті до 10 мільйонів чоловік… На Сквирщині — до 10 тисяч, у тому числі — до 900 дітей…
За великомучениками було оголошено хвилину мовчання.
Валентина Левіцька висловила слова скорботи та співчуття, підкресливши, що ця трагедія людства повсякчас буде болючим спогадом в душі кожного українця. Маємо зробити так, аби про це ніколи й ніхто не забував! Наш святий обов'язок сьогодні — зберегти пам'ять і нізащо не допустити повтору такої трагедії. Ці неспростовні факти відображені у Всеукраїнській Книзі Пам'яті, ствердні матеріали про втрати на Сквирщині зібрані у книзі «Сльоза омиває душу». Рішенням виконкому міської ради затверджено низку заходів із вшанування жертв голодоморів: на адмінбудівлях органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ — приспущений прапор України, упорядковано пам'ятники й пам'ятні знаки та прилеглі до них території, проводяться жалобні церемонії, у закладах освіти та культури — виставки, тематичні години спілкування, рекомендовано поминальні богослужіння тощо. Цьогорічні вшанування відбуваються в особливих умовах — людським життям загрожує пандемія коронавірусної хвороби й запроваджений карантин вносить обмеження у проведення масових заходів, але ця обставина не може перешкодити вклонитись світлій пам'яті жертв голодоморів.
Благочинний ПЦУ у Сквирській громаді , настоятель храму Святого Миколая м. Сквира Віктор Скакевич провів молебень, побажав усім Божого благословення, міцності духу та віри.
Присутні поклали квіти, зв'язані колоски та запалені лампадки до пам'ятника німим свідкам тієї страшної біди нашого народу — жертвам тоталітарного режиму.
Міська голова запросила усіх 27 листопада о 16 годині приєднатися до громадської Всеукраїнської акції «Запали свічку пам'яті» і в своїх оселях з цим вогником у хвилині мовчання помянути убієнних голодом.
 
 
НАПИСАТИ НАМ
(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
НАПИСАТИ
 
 
 
Швидке замовлення:
+380



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: