(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
Написати нам
Україна, Київська область, місто Сквира вул.Богачевського, 28
Карта проїзду

Мітинг-реквієм з нагоди вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 33-ї річниці виведення радянських військ з Республіки Афганістан.

Дата публікації 16.2.2022 9:18:12
 
15 лютого 2022 року, на Стрітення Господнє, біля Алея Слави, що поруч з Будинком культури м. Сквира, відбувся мітинг-реквієм з нагоди вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 33-ї річниці виведення радянських військ з Республіки Афганістан. Віддано пошану відважним воїнам-інтернаціоналістам, яким доля визначила місію – виконувати солдатський обов’язок, беручи участь у «чужій» війні.
З подячним словом до присутніх на мітингу воїнів-афганців, представників громадськості звернулася Сквирська міська голова Валентина Левіцька, яка закликала усіх до єднання заради миру в Україні, відзначила героїзм і мужність воїнів-захисників, які ставали учасниками і свідками воєнних подій в інших державах і є прикладом для нинішніх військових, які боронять рідну землю на Сході. Вона констатувала, що у Сквирській громаді проживає 59 учасників бойових дій, 24 інваліди, 5 синів Сквирщини загинуло. На жаль, 45 воїнів-інтернаціоналістів пішли в небуття протягом останніх трьох десятиліть. Лише вчора, 14 лютого, ми попрощалися з учасницею бойових дій, головою громадської організації Української спілки ветеранів Афганістану Сквирщини, великою патріоткою, волонтеркою Валентиною Поступаленко. Голова громади побажала учасникам бойових дій, усім жителям краю миру, благополуччя, тепла рідної оселі, здоров’я, успішного виконання завдань, спрямованих на розвиток Сквирщини.
До пам'ятника загиблим землякам – воїнам-афганцям побратими поклали гірлянду, квіти; світлу їх пам'ять вшанували рідні, керівництво громади та представники громадськості; квіти лягли до монументу загиблим землякам – воїнам АТО Сквирщини.
Афганських подій ніколи і нікому не викреслити з календаря. І
скільки б ми не повертались до тих подій, встановлюючи нові і
нові факти, змінюючи цифри, все переоцінюючи, істина
залишається одна – незмінно житиме пам'ять про Афганістан.

 
 
 
НАПИСАТИ НАМ
(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
НАПИСАТИ
 
 
 
Швидке замовлення:
+380



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: