(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
Написати нам
Україна, Київська область, місто Сквира вул.Богачевського, 28
Карта проїзду

Координаційної ради учасників АТО/ООС та волонтерів при виконкомі Сквирської міської ради

Дата публікації 14.1.2022 16:29:51
 

13 січня 2022 року у малому залі міськради відбулося засідання координаційної ради учасників АТО/ООС та волонтерів при виконкомі Сквирської міської ради, яке провела його голова Олена РЕДЮК. 
Обговорено Комплексну програму соціальної підтримки учасників Антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил, членів їх сімей, вшанування пам’яті загиблих (померлих) на 2022-2025 роки. Заступниця міської голови Валентина Бачинська зупинилась на визначених основних заходах, які сприятимуть підвищенню рівня їх соціального захисту. Створюється «Соціальний паспорт учасника АТО/ООС» задля вивчення проблем і потреб, здійснюються соціальне інспектування їх сімей, а також супровід тих родин, які опинились у складних життєвих обставинах. Важливими залишаються консультування, інформаційно-роз’яснювальна робота, особистий прийом з питань забезпечення санаторно-курортним оздоровленням, психологічної та професійної реабілітації, соціальної адаптації тощо. Програмою передбачена допомога: щорічна разова учасникам АТО/ООС, членам сімей загиблих (померлих), тих, що перебувають у складних життєвих обставинах, потребують дороговартісного лікування, реабілітації; адресна матеріальна (до 29 серпня) – членам сімей загиблих учасників АТО/ООС; матеріальна – членам сімей померлих на відшкодування витрат на ритуальні послуги та встановлення пам’ятного надгробного знаку. Й далі здійснюватиметься догляд за місцями вшанування пам’яті загиблих учасників АТО/ООС, поновлюватимуться прапори. 
Програма гарантує придбання матеріалів для ремонту житла учасників бойових дій або сімей загиблих (померлих).
Щодо медичної допомоги: забезпечення лікарськими засобами у разі стаціонарного лікування у закладах охорони здоров’я, що фінансуються з міського бюджету, та щорічне медобстеження й диспансеризація із залученням необхідних спеціалістів; періодичні профілактичні огляди не рідше, ніж раз на рік; пільгове зубо- та слухопротезування; направлення демобілізованих учасників АТО/ООС, у яких виявлено порушення стану здоров’я, на стаціонарне обстеження та лікування у медичні заклади області. 
За програмою «Щаслива родина – успішна громада» діти учасників АТО/ООС отримали новорічні подарунки, планується їх оздоровлення та відпочинок. За цією Комплексною програмою у навчальних закладах забезпечуються безкоштовним харчуванням, першочергово охоплюються позакласною та позашкільною роботою, першочергово також надаються місця в дошкільних навчальних закладах. З метою національно-патріотичного виховання у шкільних музеях, бібліотеках поповнюватимуться експозиції, тематичні вставки, присвячені героїзму земляків – учасників АТО/ООС.
Значна увага приділена залученню громадських, волонтерських організацій до процесів соціальної реабілітації й адаптації учасників АТО/ООС, реалізацію проєктів, спрямованих на допомогу та всебічну їх підтримку.
На засіданні виступили начальниця відділу праці, соціального захисту, соціального забезпечення Сквирської міської ради Світлана Риченко, директорка Сквирської філії Київського обласного центру зайнятості Світлана Кривуша, заступниця директора КНП СМР «Сквирський центр первинної медико-санітарної допомоги» Тетяна Фартушна, начальниця відділу культури, молоді та спорту міськради Оксана Клебанівська, начальник земельного відділу міськради Ігор Ярмола.


 

 
 
НАПИСАТИ НАМ
(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
НАПИСАТИ
 
 
 
Швидке замовлення:
+380



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: