(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
Написати нам
Україна, Київська область, місто Сквира вул.Богачевського, 28
Карта проїзду

Програми підтримки учасників АТО/ООС діють

Дата публікації 24.9.2021 16:45:30
 

Відбулося засідання координаційної ради учасників АТО/ООС та волонтерів, що діє при Сквирській міській раді, яке очолює Олена Редюк. Участь у роботі ради взяла та виступила Сквирська міська голова Валентина Левіцька.

Розглянуто низку питань. Було звернуто увагу на медичне обслуговування наших захисників. Заступниця директора КНП СМР «Сквирський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Тетяна Фартушна зазначила, що із 389 учасників АТО/ООС, які зареєстровані у громаді, декларацію із сімейним лікарем підписали 184, упродовж 9 місяців цього року медогляд пройшли 172, від COVID-19 вакциновані 52. Оздоровлення їх здійснюється здебільшого через обласні програми, сімейний лікар скеровує за потребою електронний рецепт на безкоштовні ліки, на лікування виділяються кошти з місцевої програми «Турбота».

Олена Редюк звернулася з проханням віднайти шлях у лікуванні та реабілітації нарко- та алкозалежних.

На засіданні обговорено проблему пільгового перевезення. Заступник міського голови Віталій Черненко обгрунтував ситуацію у зв’язку з децентралізаційними процесами, коли міській раді ще не передано повноваження, що були покладені на райдержадміністрації, з координації стосунків між перевізником та органом влади на місці. Тим часом, підкреслила міська голова Валентина Левіцька, з перевізниками відбулася зустріч й досягаються домовленості, що у межах громади Сквирщини вони будуть обслуговувати учасників АТО/ООС безкоштовно. Відповідно, підтвердила голова, до Стратегії розвитку громади вноситься пункт соціального захисту пільгових категорій громадян.

Про те, як здійснюється національно-патріотичне виховання підростаючого покоління у громаді, інформували начальник відділу освіти міськради Олександр Заболотний та начальниця відділу культури, молоді та спорту міськради Оксана Клебанівська. Працюють програми. Відбуваються різні заходи, в тому числі й з військової підготовки дітей, участь у Всеукраїнській грі «Сокіл» («Джура»), у якій вихованці Горобіївського НВК цього року представляли Київщину й стали призерами; загартовує характер спорт. Виховне спрямування мають Відкриті конкурси: патріотичної пісні «Шамраївські зорі» та «Ми – діти твої, Україно», започаткований у с. Пустоварівка з нагоди Дня захисту дітей. Воїнам АТО/ООС присвячуються спортивні пробіги, книжкові виставки. На усіх заходах державного та місцевого значення вони гідно вшановуються.

Начальник земельного відділу Ігор Ярмола повідомив, що заяви учасників бойових дій на отримання земельних ділянок розглядаються постійно. Загалом до Сквирської міської ради надійшло від них 156 звернень: 15 – у 2018 р., 23 – у 2019-му, 39 – у 2020-му, 79 – по вересень 2021р. (для зведення житлового будинку, господарських будівель і споруд, ведення особистого селянського господарства). Із 2014 року 176 учасників АТО взято на чергу для отримання земельної ділянки для ОБЖ (з часу утворення Сквирської міської територіальної громади – 6). 77 учасників АТО перебувають на черзі для отримання земельної ділянки для ведення ОСГ. На розгляді у земельному відділі нині – 27 клопотань від учасників бойових дій про отримання дозволів на розробку земельної документації. 2 землевпорядні документації сесією затверджені.

Валентина Левіцька додала, що нині піднято питання розробки комплексного плану просторового розвитку Сквирської міської територіальної громади, в ході якого буде розроблено Генеральний план (детальний план) м. Сквира та території населених пунктів, які увійшли до складу територіальної громади. Буде встановлено місце розміщення присадибних земельних ділянок учасникам АТО в м. Сквира, об’єктів інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури й розв’язано багато інших питань, згідно із Законом України «Про регулювання містобудівної діяльності».

На засіданні координаційної ради обговорено стосунки між громадськими організаціями «Спілка учасників АТО Сквирщини» та «Хуторянська» з приводу оренди ставка, відзначення у громаді Дня захисника та захисниці України, інші злободенні питання.

 

 

 

 

 

 
 
НАПИСАТИ НАМ
(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
НАПИСАТИ
 
 
 
Швидке замовлення:
+380



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: