(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
Написати нам
Україна, Київська область, місто Сквира вул.Богачевського, 28
Карта проїзду

ІНФОРМАЦІЯ про проведену роботу щодо соціального захисту учасників бойових дій АТО/ООС станом на 01.12.2021 року

Дата публікації 13.12.2021 10:17:41
 

Згідно з  Порядком проведення психологічної реабілітації, постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) таких осіб, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017 року № 1057 (із змінами), для проходження психологічної реабілітації  до відділу праці, соціального захисту та соціального забезпечення Сквирської міської ради звернулося 8 осіб з числа учасників бойових дій,  членів родин.  Підготовлені документи направлено на розгляд до управління соціального захисту Білоцерківської райдержадміністрації. 8 осіб вже пройшли психологічну реабілітацію.

       Однією з дієвих форм соціального захисту учасників операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях  є cанаторно-курортне лікування. 26 учасників бойових дій  оздоровилось у санаторіях України.  Оздоровлено 3 дітей учасників бойових дій, а саме: 1 дитина – ДОЗ «Молода гвардія», 2- Львівська область, м. Хирів «Лаяр сіті».

        На отримання компенсації за житло учасникам АТО/ООС, які є особами з інвалідністю, звернулась 1 особа.

    Для отримання послуг з професійної адаптації звернулось 10 учасників АТО/ООС, які в подальшому пройшли навчання на категорію «С» водіння.

  Поданий1 пакет документів для забезпечення технічними засобами реабілітації особи з інвалідністю (електроскутер).

       Відповідно до Програми соціального забезпечення та соціального захисту населення Сквирської міської територіальної громади «Турбота» на  2021-2025 роки  на розгляд надійшли заяви про надання матеріальної допомоги від 427 мешканців Сквирської  громади, з них   виділено кошти на  лікування та реабілітацію 27 учасникам бойових дій АТО/ООС. Надано матеріальну допомогу 6  сім’ям загиблих учасників АТО на суму 6 000 грн. Надається постійна допомога з вирішення соціально-побутових, медичних питань  Якубенко Іллі, сину загиблого, що має статус дитини-сироти.

 Пільгам з оплати житлово-комунальних послуг користується 379 осіб з числа учасників АТО/ООС.

      Згідно з рішенням комісії Київської обласної державної адміністрації з питань надання адресної матеріальної допомоги учасникам антитерористичної  операції, операції Об’єднаних сил та членам їх сімей, членам сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції, операції Об’єднаних сил, а також родинам Героїв Небесної Сотні та учасникам Революції  Гідності надано матеріальну допомогу 15 жителям Сквирської громади .

      Затверджена та діє Програма впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань Сквирської міської територіальної громади(відшкодування вартості пільгових ліків). Станом на 01.11.2021 року   відшкодовано вартість пільгових ліків на суму 602298,24 грн. Скористалось цією пільгою 360 осіб, у тому числі й учасники АТО/ООС.

Створені умови щодо проведення профілактичних медичних оглядів учасників АТО/ООС відповідно до чинних наказів Міністерства охорони здоров’я України

         До Дня міста  у номінації «Захисник України» відзначено  цінним подарунком 1 учасник АТО/ООС, до Дня Незалежності України відзначено подякою голови міської ради та коштами 3 учасника на загальну суму 900 грн., з нагоди Дня Захисника та Захисниць України відзначено 25 учасників на загальну суму 12500 грн.  На святкуваннях Днів сіл вшановують учасників АТО коштами та цінними подарунками.

      Рішенням виконавчого комітету Сквирської міської ради від 13.07.2021 року №8/16 створено Координаційну раду учасників антитерористичної операції, операції об’ єднаних сил та волонтерів при виконкомі Сквирської міської ради. Відповідно до поданих клопотать громадських організацій до складу входить 23 особи, з них 5 учасник АТО/ООС. Проведено 2 засідання ради.

        Проведено зустріч заступника голови міської ради з представниками ГО »Спілка учасників АТО» з питань санаторно-курортного оздоровлення, оздоровлення дітей , психологічної реабілітації тощо.

 
 
НАПИСАТИ НАМ
(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
НАПИСАТИ
 
 
 
Швидке замовлення:
+380



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: