(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
Написати нам
Україна, Київська область, місто Сквира вул.Богачевського, 28
Карта проїзду

№ 7/13 Про контроль за виконанням рішень сесій, рішень виконкому, розпоряджень голови Сквирської міської ради станом на 01.05.2021

 
Дата публікації 24.5.2021 11:54:9
 

СКВИРСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від 18 травня 2021 року              м. Сквира                                   № 7/13

 

Про контроль за виконанням рішень сесій,

рішень виконкому, розпоряджень голови

Сквирської міської ради станом на 01.05.2021

 

Заслухавши довідку начальника загального відділу Сквирської міської ради Грищенко О.Г. про стан виконання рішень сесій, рішень виконкому, розпоряджень голови Сквирської міської ради станом на 01.05.2021 (додається), відповідно до Положення про контроль за виконанням рішень сесій, рішень виконкому, розпоряджень голови та інших нормативно-правових актів, з метою  забезпечення високого рівня виконавської дисципліни  в структурних підрозділах Сквирської міської ради, виконком міської ради

 

В И Р І Ш И В:

 

1. Довідку про стан виконання рішень сесій, рішень виконкому, розпоряджень голови Сквирської міської ради станом на 01.05.2021 взяти до відома та відповідного реагування.

 

2. Заступникам Сквирського міського голови, керуючій справами виконавчого комітету міської ради забезпечити дотримання вимог статей 191-202 Інструкції з діловодства у Сквирській міській раді та її виконавчому комітеті, затвердженої розпорядженням голови Сквирської міської ради                       від 12.03.2021 № 40-ОД, в частині безпосередньої організації контролю за виконанням завдань, визначених у документах.

 

3. Керівникам структурних підрозділів Сквирської міської ради:

3.1. Взяти під особистий контроль виконання завдань, визначених в розпорядчих документах. Забезпечити своєчасне та належне виконання документів з додержанням вимог діловодства щодо їх оформлення.

3.2. Здійснити аналіз розпорядчих документів, а саме: рішень сесій, рішень виконкому та розпоряджень міського голови з основної діяльності, в яких встановлено завдання та які взято на контроль. У разі виконання, або в зв’язку з втратою актуальності питання забезпечити підготовку узагальнюючих матеріалів та зняття їх з контролю в установленому порядку.

 

4. Координацію роботи та узагальнення інформації щодо виконання рішення покласти на начальника загального відділу міської ради Олену Грищенко.

       

5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на керуючу справами виконавчого комітету міської ради Наталію Згардівську.

 

 

Голова виконкому                                                    Валентина ЛЕВІЦЬКА

 

 

Д О В І Д К А

про контроль за виконанням рішень сесій, рішень виконкому, розпоряджень голови Сквирської міської ради станом на 01.05.2021 року

 

З метою організації контролю за виконанням прийнятих в Сквирській міській раді нормативних актів рішенням виконкому № 04-11 від 13.04.2021 року було затверджено Положення про контроль за виконанням рішень сесій, рішень виконкому, розпоряджень голови та інших нормативно-правових актів. Згідно з цим Положенням були  напрацьовані реєстри за відповідними напрямками та направлені на виконання до структурних підрозділів Сквирської міської ради. Узагальнивши цю інформацію, можна зробити наступні висновки.

За звітний період у Сквирській міській раді видано  728  власних розпорядчих документів. Проведено 6 сесій на яких  прийнято  487 рішення міської ради. Відбулося 13 засідань виконавчого комітету, прийнято  175 рішення виконкому. Міським головою видано 66 розпоряджень  з основної діяльності.З метою забезпечення відкритості діяльності міської ради, на офіційному сайті оприлюднюються проекти рішень міської ради, виконавчого комітету, а також прийняті рішення та розпорядження міського голови з основної діяльності. За виконанням всіх цих документів встановлений контроль. Але в реєстр контролю були включені  лише частина нормативних актів, які мають тривалий термін виконання. Документи , які направлені  виконати функцію разового характеру до реєстрів контролю не включалися.

До реєстрів контролю за виконанням прийнятих нормативних актів було внесено:

  • Розпоряджень - 6
  • Рішень виконавчого комітету – 12
  • Рішень сесії – 62

Згідно поданих звітів структурні підрозділи Сквирської міської ради практично по кожному документу  системно працюють над їх виконанням. Зупинюсь на деяких з них.

Так на виконання розпорядження №12-ОД «Про затвердження Заходів щодо наповнення бюджету Сквирської міської територіальної громади, економного та раціонального використання бюджетних коштів, дотримання суворої бюджетної дисципліни, упорядкування мережі бюджетних установ у 2021 році» фінансовим управлінням разом з головними розпорядниками розроблені та затверджені плани оптимізації закладів та упорядкування структури, штатної чисельності працівників. Проводяться інші заходи, передбачені цим розпорядженням. Узагальнення інформації про них покладено на фінансове управління до 10 числа кожного місяця.

Виконується розпорядження голови №28-ОД від 18.02.2021 р. «Про проведення профілактичних заходів  (рейдів) «Діти вулиці» Так  службою у справах дітей та сімей станом на 28.04.2021 року проведено 3 профілактичних рейдів спільно з підрозділами Сквирської міської ради, відділом поліції №1 Білоцерківського районного управління поліції Головного управління Національної поліції у Київській області, громадськими організаціями, які працюють в інтересах дітей та вжито відповідні заходи реагування. Відповідно до рішень Комісії підготовлено 13 висновків Комісії та 13 проєктів рішень виконавчого комітету, які подано на  затвердження. Робота продовжується.

На виконання розпорядження голови №42 –ОД від 12.03.2021 року «Про проведення заходів з благоустрою та санітарної очистки території Сквирської міської територіальної громади» в громаді активно працювали не тільки комунальні підприємства, а й всі трудові колективи, в тому числі працівники місцевого самоврядування, навчальні заклади, підприємства, установи громади, молодіжні та громадські організації. В результаті спільних зусиль  майже всі вулиці та провулки, прибудинкові території, індивідуальні  господарства, зупинки громадського транспорту  населених пунктів Сквирщини.

-проведено благоустрій прилеглих територій  підприємств, установ, закладів.

-повсюдно організовувалися  суботники,

-проведено благоустрій пам’ятників та стел;

-проведено благоустрій  кладовищ;

-розповсюджено оголошення про стягнення штрафу в разі вивезення несанкціонованого сміття.

Більш поглибленого вивчення потребує стан виконання розпорядження голови №30-ОД від19.02.2021 року «Про проведення комплексу пожежно -профілактичних заходів у 2021 році.» Щодо виконання цього розпорядження  старости  відзвітували дуже узагальнено. Тому пропоную стан виконання цього розпорядження розглянути на  найближчому засідання виконкому.

З технічних питань не забезпечено виконання розпорядження голови «Про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних»

В реєстрі контролю за виконанням рішень виконкому аналізувалося 12 рішень.  Такі рішення як  «Про створення комісії з питань проведення безоплатного капітального ремонту власних житлових будинків і квартир осіб, що мають право на таку пільгу, а також першочерговий поточний ремонт житлових будинків і квартир осіб, які мають на це право», «Про створення опікунської ради та затвердження Положення про опікунську раду виконавчого комітету Сквирської міської ради», «Про створення комісії та затвердження Положення про міську комісію з  питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, погашення заборгованості із  заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій, та інших  соціальних  виплат в Сквирській міській територіальній громаді»  виконкомом утворені відповідні  комісії, які працюють згідно своїх положень і забезпечують ці напрямки роботи.

Вжитий повний комплекс заходів  на виконання рішення виконкому « Про додаткові заходи щодо запобігання поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом0SARS-CoV-2 в місцях торгівлі харчовими продуктами на території міста Сквира»

КП «Благоустрій» відзвітував про виконання рішення виконкому «Про створення робочої групи, щодо обстеження стану багаторічних зелених насаджень (дерев) по Сквирській міській територіальній громаді» дещо узагальнено, тобто що обстеження проводяться. Статистика не надана. Як і відсутня статистика щодо виконання рішення  виконкому «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Сквирської міської ради від 10.12.2020 №04/02 «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Сквирської міської ради від 23.06.2020 № 1479/149  та рішення від 12.12.2019 №1314/127 «Про уповноваження посадових осіб на складання протоколів про адміністративні правопорушення».

Із 65 рішень сесій, виконання яких вивчалося та аналізувалося, більшість, а саме-26, перебувають на виконанні у  відділі  капітального будівництва, комунальної власності  та житлово-комунального  господарства. 12 рішень сесії виконані повністю і підлягають зняттю з контролю (це рішення про передачу майна, укладання договорів оренди на майно та ін.)  Триває робота щодо проведення перереєстрації права власності на нерухоме майно за прийнятими рішеннями міської ради. В цьому напрямку відділ інформує про наявність проблем, які виникли через н невідповідність між площами будівель, зазначеними у витягу з Державного реєстру та технічними паспортами на споруди.

Упорядковуються питання, пов’язані з ліквідацією комунальних підприємств з  «Архітектурне бюро» та радіостудії «Шанс».

       

На виконання рішення сесії «Про затвердження Плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів на 2021 рік» відділом економічно-інвестиційної діяльності та АПК  відповідно до затвердженого плану розроблено проєкти 7 регуляторних актів, 3 з яких оприлюднено на сайті Сквирської міської ради для обговорення. Звіт за І квартал надіслано до КОДА.

В реєстр виконання рішень сесій відслідковувалося 18 програм з різних напрямків роботи. Очевидно, що нам необхідно започаткувати іншу практику роботи  контролю за виконанням  програм. Бо всі відділи подають узагальнену інформацію про їх виконання, що не дає можливості зробити висновки. 

Не виконанні рішення сесії :

  • «Про надання дозволу комунальному підприємству «Сквир-водоканал» на укладання договору фінансового лізингу»;
  • «Про надання дозволу комунальному підприємству «Сквираблагоустрій» на укладання договору фінансового лізингу».

 

 

Начальник загального відділу

Сквирської міської ради                                           Олена ГРИЩЕНКО

 
 
 
 
 
Швидке замовлення:
+380



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: