(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
Написати нам
Україна, Київська область, місто Сквира вул.Богачевського, 28
Карта проїзду

№4 Звіт старости Сквирської міської ради старостинського округу № 4 (сіл Буки, Великі Єрчики, Малі Єрчики, Рогізна, Краснянка, Дунайка) Юрія Сухини про роботу у 2021 році

 
Дата публікації 14.2.2022 16:11:3
 

ПРОЄКТ

 

СКВИРСЬКА МІСЬКА РАДА 

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

від 22 лютого 2022 року                 м. Сквира                           № 04-19-VIII 


 

Звіт старости Сквирської міської ради старостинського округу № 4  (сіл Буки, Великі Єрчики, Малі Єрчики, Рогізна, Краснянка, Дунайка) Юрія Сухини про роботу у 2021 році

 

          Відповідно до  частини 6 статті 54-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Положення про старосту Сквирської міської ради, затвердженого рішенням Сквирської міської ради від 22.12.2020 року № 29-3-VIII, заслухавши та обговоривши звіт старости Сквирської міської ради старостинського округу № 4 (сіл Буки,Великі Єрчики,Малі Єрчики, Рогізна,Краснянка,Дунайка) Юрія Сухини про проведену роботу у 2021 році, враховуючи висновки постійних депутатських комісій, Сквирська міська рада VIII скликання

 ВИРІШИЛА:

 

1. Звіт старости Сквирської міської ради старостинського округу № 4 (сіл Буки,Великі Єрчики,Малі Єрчики, Рогізна,Краснянка,Дунайка) Юрія Сухини про роботу у 2021 році взяти до відома (додається).

2. Старості Сквирської міської ради старостинського округу №4 Юрію Сухині  продовжувати роботу з питань виконання власних та делегованих повноважень відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Положення про старосту, дотримуватись вимог Законів України «Про звернення громадян», «Про адміністративні послуги», «Про нотаріат», «Про ведення військового обліку», постанови КМУ № 207 від  2 березня 2016 року «Про затвердження Правил реєстрації місця проживання та Порядку передачі органами реєстрації інформації до Єдиного державного демографічного  реєстру».

3. Опублікувати  рішення на офіційному сайті Сквирської міської ради.

4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійні комісії міської ради. 

Міська голова                                                 Валентина ЛЕВІЦЬКА

Додаток 

до рішення міської ради 

від 22.02.2022 р. №   -19-VIII 

 

Звіт 

старости Сквирської міської ради старостинського округу №4 

(сіл Буки, Великі Єрчики, Малі Єрчики, Рогізна, Краснянка, Дунайка) Юрія Сухини про роботу у 2021 році

 

До старостинського округу №4 належить шість населених пунктів: Буки, Великі Єрчики, Малі Єрчики, Рогізна, Краснянка, Дунайка.

Кількість дворів – 1331 двір. Населення – 1862 особи.

На території округу зареєстровано 37 учасників АТО/ООС, 23  багатодітних родини, 7  дітей сиріт.

Протягом 2021 року народилося 9 дітей, померло 44 особи.

На території округу функціонують: 

  • Буківський НВК «ЗЗСО І-ІІІ ступенів»-дитячий садок – 88 учнів, 15 вихованців дитячого садка.

  • Рогізнянська початкова школа, 14 учнів, 6 вихованців дитячого садка. 

У селах Буки, Великі Єрчики, Малі Єрчики, Рогізна є будинки культури, сільські бібліотеки, фельдшерсько-акушерські пункти.

За рік у старостинському окрузі № 4 надано допомогу в оформленні:

    Субсидій – 86;

    Пільг (учасникам АТО/ООС, дітям ВВВ, пенсіонерам-медикам та ін.) – 30;

    Соціальних виплат (матеріальних допомог) – 20;

Здійснено нотаріальних дій – 84, з них:

-    довіреності – 52;

-    заповіти – 16;

-    заяви про прийняття спадщини – 4;

-    заяви про відмову від спадщини – 8;

-    посвідчено копій документів – 4.

Також:

    Надано відповідей на запити (адвокатів, нотаріусів) – 39;

    Зареєстровано заяв про реєстрацію місця проживання – 43 і задоволено та 1 – відмовлено у реєстрації;

    Заяв, пов’язаних з розробкою та затвердженням технічної документації та проектів землеустрою – 45;

    Видано довідок різного характеру – 726;

    Характеристик на жителів округу – 20;

    Витягів про зареєстрованих у житловому будинку осіб – 120;

    Актів обстеження умов проживання – 64;

    Відправлено повідомлень про зняття з місця реєстрації – 8.

  • Виготовлено подяк і грамот від старости – 18.

Підприємництво.

В селі Буки:

  • Створені Сусловим І.М. – ландшафтний парк на р. Роставиця, храмовий комплекс Святого Великомученика Євгенія, ресторан «Бакожин», зоопарк.

  • У сфері сільського господарства – ТОВ «Софія 7», ФГ «Олександр-С7», ТОВ «Буківське», ПП «Агроспілка Малолисовецька».

  • Також у Буках базується велике транспортне підприємство ПП “Центуріон”, що займається пасажирськими перевезеннями по всій Україні. Власник і керівник – Скрипа В.І.

В селі Великі Єрчики:

  • Землі, які відносяться до с. Великі Єрчики орендують: ПП ПНВФ «Юніс», СФГ «Кириленко», ТОВ ВП «Агро-Капітал», СФГ «Франчук», ТОВ «Агролаг СВ», СФГ «Нота», СФГ «Яровград» та ін.

  • На території села діє готель, ресторан, кафе «Ранчо» – сучасне, популярне місце дозвілля та відпочинку мешканців Сквирської громади. Керівник - Артур Вакуленко.

В селі Малі Єрчики:

  • Сільськогосподарські землі, які відносяться до с. Малі Єрчики, орендують: ПП «Агроспілка Малолисовецька», СФГ «Кириленко», ТОВ «Агентство НАЗРУ», ТОВ «Схід-Агро», ТОВ ВП «Агро-Капітал», СФГ «Франчук», ТОВ «Агролан СВ», ТОВ «Сквираагрохім», ТОВ «Пошелюзний» та ін.

В селах Рогізна, Краснянка, Дунайка:

  • Сільськогосподарські землі орендуються: ТДВ «Шамраївський цукровий завод», ТОВ ВП «Агро-Капітал» ПП «Агроспілка «Малолисовецька», ТОВ «Агрофірма «Березанка» та ін.

Торгівля

У  окрузі працює 6 продовольчих магазинів, 1 господарський.

Охорона здоров’я

В селі Буки, в адміністративному приміщенні старостинського округу працює фельдшерсько-акушерський пункт. Фельдшер – Шеремет Т.М. – досвідчений та відповідальний медичний працівник, надає медичні послуги мешканцям села Буки та Великі Єрчики.

В селі Малі Єрчики працює фельдшер Вавіч А.М. – досвідчений та відповідальний медичний працівник.

Розвиток інфраструктури

За власні кошти було відремонтовано системи водопостачання та каналізації, електропостачання адміністративного будинку Сквирської міської ради в селі Буки.

У Великих Єрчиках протягом 2021 року відбувалось розчищення і благоустрій водойми з реконструкцією пропускного каналу та заставок.

Дана реконструкція дозволить покращити зовнішній вигляд центральної частини села та суттєво підніме рівень ґрунтових вод, що позитивно вплине на наповненість колодязів у населення.

Силами та коштом місцевого підприємця Артура Вакуленка ремонтувався місцевий будинок культури та збудована нова громадська вбиральня.

У с. Малі Єрчики здійснено капітальний ремонт дороги по вулиці Шевченка довжиною – 1 км, також ПП «Агроспілка Малолисовецька» виконала поточний ремонт дорожнього біло-щебеневого покриття по вулиці, що веде до сільського кладовища.

Важливою для жителів сіл Рогізна, Краснянка, Дунайка є довгоочікувана газифікація. Восени 2021 року вона поновилася та виконана на 75%.

Також в с. Рогізна  за кошти та силами ТДВ «Шамраївський цукровий завод» було здійснено поточний ремонт дороги по вулицях Дубина та  Центральна.

Благоустрій 

На території округу щоденно дбають про чистоту в громадських місцях та адміністративних будівлях чотири помічники з благоустрою. Їхніми зусиллями здійснюється благоустрій в центрах сіл, на кладовищах, в місцях пам’яті, парках, тощо.

Протягом 2021 року проводилося: регулярне прибирання територій в центрах сіл, на автобусних зупинках, кладовищах. Вони  косили траву, рубали кущі, білили зупинки, бордюри, стовпи, дерева у парках. 

Місцеві підприємці також обкошували узбіччя доріг в селах та за межами населених пунктів та взимку розчищали сільські дороги від снігу. 

На території округу протягом року було проведено 2 місячники благоустрою для прибирання кладовищ, стихійних сміттєзвалищ, узбіч доріг, в яких брали участь помічники старости, працівники КП «Сквираблагоустрій», працівники освіти, культури, ФАПів, сільські бібліотекарі, місцеві підприємці та не байдужі жителі з активною громадянською позицією.

Культурне життя

       Протягом 2021 року було організовано та проведено свято «День села» у Малих Єрчиках, Великих Єрчиках, Рогізні-Краснянці-Дунайці. Активну участь в підготовці Дня села та інших свят (Івана купала, тощо), вшануванні пам’ятних дат брали працівники культури, сільські бібліотекари, працівники шкіл, активні громадяни. Суттєву допомогу у проведенні свят надавали місцеві підприємці.

      Також взяли участь у заходах до Дня Сквирської громади та Дня Незалежності України.

      До Дня Святого Миколая було підготовлено за кошти благодійників та роздано дітям старостинського округу 250 солодких подарунків.



 

Існуючі проблеми

  1. Пасажирські перевезення. Села Рогізна, Краснянка, Дунайка та Буки тривалий час потерпають через відсутність пасажирського громадського транспорту.

  2. Дороги. Першочергового капітального ремонту потребує дорога в с. Буки, що проходить по вулицях Шовковична та вул. Бакожин.

Першочергового поточного ремонту потребують дороги в с. Буки по вулиці Польова. В селі Малі Єрчики ділянка дороги – від вул. Центральна 52 до вул. Польової та по самій вул. Польовій з №22 по № 15, а також вулиця Космонавтів. В селі Великі Єрчики ділянка дороги – по вул. Гоголя від №12 до № 24.

  1. Ремонт будівель. Потребує завершення капітального ремонту 

     Буківський будинок культури. Значна частина робіт виконана та,

     нажаль, має чимало недоліків. Відсутні: модульна котельня, все 

     обладнання опалення, сантехніка, вентиляція і багато ін. 

         В селі Малі Єрчики потребує поточного ремонту будинок культури, а

     капітального ремонту господарські приміщення колишньої сільської

     ради.

         За 35 років безперервної експлуатації приміщення Буківського НВК

дуже зносилося: дах, відмостка, парапети, а також комунікації. Зовсім відсутнє водовідведення опадів, ринви, ливневі стоки, козирки над сходами та парапетами.

  1. Вуличне освітлення

Протягом року практично повністю вийшло з ладу вуличне освітлення в селі Буки по вулицях Мийка, Лісова, Набережна, Шевченка, Волинська, Жовтнева – потрібно замінити всі світлодіодні ліхтарі вуличного освітлення. 

На вулицях Першотравнева та Соборна – пошкоджені відгалуження ліній. Також в селі існує значна потреба в заміні ламп та патронів.

  1. Потреба в кваліфікованих працівниках. В селах Великі Єрчики та Рогізна немає фельдшерів.

    А в селах Буки та Великі Єрчики відсутні завідувачі будинком культури.


 

Староста Сквирської міської ради 

старостинського округу № 4                Юрій СУХИНА



 

 
 
 
 
 
Швидке замовлення:
+380



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: