(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
Написати нам
Україна, Київська область, місто Сквира вул.Богачевського, 28
Карта проїзду

Прибирання міста — спільна справа і спільна відповідальність

Дата публікації 6.4.2021 15:54:45
 

Прибирання міста — спільна справа і спільна відповідальність

На території Сквирської громади триває прибирання. Відповідно Закону України “Про благоустрій населених пунктів” благоустрій населених пунктів - комплекс робіт з інженерного захисту, розчищення, осушення та озеленення території, а також соціально-економічних, організаційно-правових та екологічних заходів з покращання мікроклімату, санітарного очищення, зниження рівня шуму та інше, що здійснюються на території населеного пункту з метою її раціонального використання, належного утримання та охорони, створення умов щодо захисту і відновлення сприятливого для життєдіяльності людини, довкілля.

Усім суб’єктам господарювання різної форми власності було вручено приписи про належне впорядкування прилеглих територій. Приємно відмітити, що маємо свідомих суб’єктів господарювання, котрі провели благоустрій та власним прикладом продемонстрували справжню громадянську позицію.

Дуже шкода констатувати, що таким є не усі наші співмешканці, які використовують весняну пору для наведення ладу, адже деякі господарчі об’єкти мають жахливий вигляд. Сквирська міська громада має об’єкти, на території яких не прибиралося роками. “Як так склалося?” - питання залишається відкритим і воно адресоване не тільки  попередній владі, а й власникам та орендарям земельних ділянок.

Обуренню немає меж, оскільки згідно із Законом України “Про благоустрій населених пунктів” утримування в належному стані закріплені за ними об’єкти благоустрою належить кристувачам. Також Закон передбачає і відповідальність за недотримання законодавства у сфері благоустрою. Яскрава ілюстрація безгосподарного ставлення до навкрлишнього середовища - об’єкт, який знаходиться в самому центрі Сквири Старий універмаг, що по вул. Соборній буд. 16 “А”.

Така не бачувана кількість сміття, викинутого орендарями, в перемішку з листям та твердими побутовими відходами, приховується за високим парканом, не прибирається і, відповідно, не вивозиться не відомо скільки років. Найбільше жахає, що там дуже близько розташовані господарчі двори і люди щодня бачать ці гори сміття, а деякі з них - щодня ще й допомагають рости таким горам.

Шановні суб’єкти господарування нашого прекрасного і зеленокудрого міста! Будьмо свідомими в питанні вивозу твердих побутових відходів, проведенні благоустрою на прибудинковій території, а головне — дотримуйтеся чистоти й порядку на ввіреній вам території впродовж року.

Що ж стосується території , яка захаращена сміттям, то запрошуємо всі підприємства, не залежно від форми власності, доєднатися до акції з прибирання вказаної території і не допустити в майбутньому подібних захаращень. Нагадуємо суб’єктам господарювання, які за Законом мали б провести заходи з благоустрою прилеглої території, але чомусь цього не зробили — міська рада буде вживати рішучі санкції, передбачені законодавством та правилами з благоустрою. Давайте разом попрацюємо над приведенням до належного вигляду наше місто, вулицю, двір та прилеглу територію.

 
 
 
НАПИСАТИ НАМ
(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
НАПИСАТИ
 
 
 
Швидке замовлення:
+380



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: