(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
Написати нам
Україна, Київська область, місто Сквира вул.Богачевського, 28
Карта проїзду

Фастів та Сквира отримали функції держархбудконтролю

Дата публікації 10.8.2017 9:52:59
 

Державна архітектурно-будівельна інспекція України

09.08.2017

Фастів та Сквира отримали функції держархбудконтролю 
До процесу децентралізації системи держархбудконтролю долучилося ще два міста Київщини – Фастів та Сквира. Відповідні акти прийому-передачі справ підписали сьогодні Голова Держархбудінспекції Олексій Кудрявцев, міський голова Фастова Михайло Нетяжук та міський голова Сквири Валерій Скочко.
«Київська область є найактивнішою у процесі децентралізації. Станом на сьогодні містобудівні повноваження вже отримало 15 з її населених пунктів. Держархбудінспекція намагається максимально сприяти, щоб новоутворені органи на місцях працювали як єдиний механізм, надає для цього необхідну консультативну та методичну допомогу», - відзначив Олексій Кудрявцев.Фастівській та сквирській громадам передано функції держархбудконтролю щодо об’єктів незначного класу наслідків (відповідальності). Це дозволить місцевій владі ефективно боротися з недобропорядними забудовниками, а такожсприятиме економічному та інфраструктурному розвитку територій. Адже спрощення процедур забезпечить нові інвестиції та розвиток малого ісереднього бізнесу.

«Сьогоднішня передача функцій держархбудконтролю – не просто підписання документів, а тривала напружена робота по підготовці міста до прийняття нових повноважень. Для Фастова це важливий день, оскільки його розвиток, в першу чергу, пов'язаний з розвитком будівництва. Інвестори очікували на цю подію. Тому щиро дякую за надані можливості», - зауважив міський голова Фастова Михайло Нетяжук. 
Мер Сквири Валерій Скочко також наголосив, що нові містобудівні повноваження дозволять активно будуватись і самим мешканцям: «Сквира є одним з найбільш віддалених від столиці міст Київщини і, звичайно, забезпечення надання адмінпослуг на місці – це зручність та доступність для громадян. Тобто робота, яка проводитиметься, у першу чергу, орієнтована на людей». 
«Сьогодні ДАБІ змінює вектор роботи на консультативний, працює над наближенням адміністративних послуг до європейських стандартів. В умовах законодавчих змін, що набрали чинності з 10 червня, ми робимо все, щоб громадяни, малий та середній бізнес могли подати своє повідомлення, а вже на наступний день почати будувати. Щоб унеможливити будь-які зловживання та необґрунтовані відмови, повернення документів на доопрацювання з боку посадовців. Ми моніторимо ситуацію по Україні та вже бачимо результати», - зауважив Олексій Кудрявцев. 
З питань державного архітектурно-будівельного контролю можна звертатись до новоутворених органів держархбудконтролю за адресами: м.Фастів, вул. Івана Ступака, 5-А та м. Сквира, вул. Слобідська, 4.

 

Прес-служба ДАБІ України
Довідки за телефоном: (044) 291-69-32

 
 
НАПИСАТИ НАМ
(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
НАПИСАТИ
 
 
 
Швидке замовлення:
+380



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: