(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
Написати нам
Україна, Київська область, місто Сквира вул.Богачевського, 28
Карта проїзду

5 квітня відбулося позачергове засідання постійної комісії Сквирської міської ради з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Дата публікації 5.4.2021 19:25:40
 

Сьогодні відбулося позачергове засідання комісії ТЕБ та НС, на якому розглядалися наступні питання:

1. Про посилення обмежувальних протиепідемічних заходів встановлених для “Червоного рівня” епідемічної небезпеки для стримування захворюваності на гостру респіраторну хворобу COVID-19.

2. Про заходи щодо запобігання та протидії масовим пожежам лісів, торфовищ і сільгоспугідь у літній період 2021 році.

 

3. Про проведення заходів з інформування населення по запобіганню та протидії масовим пожежам.

4. Про забезпечення потреб населення та галузей економіки водними ресурсами у разі настання маловоддя.

5. Про забезпечення потреб установ засобами індивідуального захисту.

Відповідно до доповіді Андрія Чижа, директора КНП СМР “Сквирська центральна міська лікарня”, цими вихідними було встановлено кріогенний газифікатор, який забезпечує киснем стаціонарний корпус Сквирської центральної міської лікарні. Також зауважив, що із 130 ліжок, “вільними” лишається лише 14. Велике прохання до всіх жителів громади безумовного дотримання всіх протиепідемічних заходів та без потреби не перебувати у людних місцях, особливо літнім людям.

Будьмо свідомими громадянами.

 

ПРОТОКОЛ № 5

позачергового засідання комісії  з питань техногенно-екологічної безпеки

та надзвичайних ситуацій Сквирської міської ради

 

 

м.Сквира                                                                                                                  05.04.2021 року                

 

ГОЛОВУВАВ: міський голова Сквирської міської ради – Валентина ЛЕВІЦЬКА

 

ПРИСУТНІ: члени комісії (за списком),

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

  1. Про посилення обмежувальних протиепідемічних заходів встановлених  передбачені для «червоного рівня» епідемічної небезпеки для стримування захворюваності на гостру респіраторну хворобу COVID-19.

 

  1. Про заходи щодо запобігання та протидії масовим пожежам лісів, торфовищ і сільгоспугідь у літній період 2021 року.

 

  1. Про проведення заходів з інформуванню населення по запобіганню та протидії масовим пожежам.

 

  1. Про забезпечення потреб населення та галузей економіки водними ресурсами у разі настання маловоддя.

 

  1. Про забезпечення потреб установ засобами індивідуального захисту.

 

  1. Різне.

СЛУХАЛИ: Про посилення обмежувальних протиепідемічних заходів встановлених  передбачені для «червоного рівня» епідемічної небезпеки для стримування захворюваності на гостру респіраторну хворобу COVID-19.

 

ДОПОВІДАЧІ:

Чиж Андрій Григорович – директор КНП СМР «Сквирська ЦМЛ»;

Враховуючи стрімке збільшення кількості випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2 (далі - COVID-19), закликав про дотримання всіх протиепідемічних заходів передбачених для «червоного рівня» епідемічної небезпеки. Повідомив що всі хворі котрі потребують штучної вентиляції легень в достатній кількості забезпеченні киснем. Всі працівники забезпеченні в достатній кількості засобами індивідуального захисту а, також в повному обсязі заробітною платою. Також повідомив, що в Україні вже є новий штам вірусу який значно агресивніший за попередній. Довів до відома, що по харчуванню укладенні додаткові угоди  для забезпечення хворих продуктами харчування.

       Бачинська Валентина Петрівна – заступник міського голови доповіла що станом на 05.04.2021 року 145 хворих на амбулаторному лікуванні, також зауважила що переважна більшість це люди з інших міст.

      Гоменюк Ірина Григорівна – В.о. директора КНП Сквирської міської ради «Сквирський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» - наголосила на проведенні вакцинації, що вчасна вакцинація дасть можливість для ефективної боротьби проти COVID-19. Розповіла, що на даний час вакцина відсутня, але сімейні лікарі записують населення в чергу і одразу після отримання вакцини буде проводитись вакцинація.

     Левіцька Валентина Петрівна –міський голова звернула увагу на стихійну торгівлю в м.Сквира, що призводить до негативних наслідків в боротьбі з COVID-19 та звернулась до представника відділу поліції №1 Білоцерківського управління поліції майора Ліщука Миколи Володимировича, з проханням забезпечити всі необхідні заходи передбаченні законодавством України.

 

ВИРІШИЛИ:

 

  1. Взяти до відома інформацію доповідачів.
  2. В залежності від епідемічного стану, в разі погіршення ситуації по Сквирській територіальній громаді, призупиняти освітній процес у закладах дошкільної,  загальної середньої та позашкільної освіти усіх типів та форм власності.

                                                                  Термін: з 05.04.2021 по 09.04.2021

 

  1. Встановити контроль за дотриманням протиепідемічних заходів у підпорядкованих закладах усіх форм власності відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами).

 

Термін: з 05.04.2021 по 09.04.2021

  1. Дозволити перевезення пасажирів  здійснювати  у кількості 50 відсотків, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу i визначена в реєстраційних документах на такий транспортний засіб.

 

Термін: з 05.04.2021 по 09.04.2021

  1. Про зміни графіків перевезень інформувати мешканців Сквирської територіальної громади.
  2. Рекомендувати керівникам закладів торгівлі пріоритетне обслуговування з 10-00 до 12-00 годин людей похилого віку.

 

Термін: з 05.04.2021 по 09.04.2021

 

СЛУХАЛИ: Про заходи щодо запобігання та протидії масовим пожежам лісів і сільгоспугідь у літній період 2021 року.

ДОПОВІДАЧІ:

 

  Іщенко Олег Олександрович -  лісничий Сквирського лісництва.

  Скарбовійчук Володимир Петрович - начальник КП «Сквирське комунальне господарство»

  Бойко Ігор Леонідович – начальник сьомої ДПРЧ м.Сквира майор служби ЦЗ.

ВИРІШИЛИ:

 

1.Забезпечити створення та оновлення у лісових масивах мінералізованих смуг, протипожежних розривів, пожежних водоймищ і доріг протипожежного призначення, проведення ремонту спостережних веж, очищення лісових масивів від захаращень, насамперед прилеглих до населених пунктів та просік, де проходять повітряні лінії електропередачі, нафто-, газо-, продуктопроводи;

 

2.Організувати перевірку стану готовності пожежних підрозділів лісокористувачів, територіальних громад, місцевої, добровільної та відомчої пожежної охорони, а також служби державної охорони природно-заповідного фонду до реагування на пожежі та загоряння. Особливу увагу звернути на утримання в робочому стані пожежних автомобілів, мотопомп, техніки, пристосованої для пожежогасіння та підвозу води, укомплектованості працівниками, забезпечення обладнанням, інвентарем, засобами зв’язку та пально-мастильними матеріалами.

 

Термін: протягом квітня

Виконавці:

Іщенко Олег Олександрович

Шуляк Ігор Миколайович

 

3.Встановити цілодобовий моніторинг пожеж у природних екосистемах, зокрема з використанням систем дистанційного спостереження, безпілотних літальних апаратів, повітряних суден, та забезпечити оперативне реагування на початкових етапах виникнення пожеж та загорянь;

 

4.Організувати оперативне інформування підрозділів ДСНС про пожежі і загоряння у природних екосистемах та у разі необхідності своєчасне залучення лісокористувачів, служб цивільного захисту, власників земельних ділянок, волонтерів та місцевого населення;

 

5.Встановити контроль за дотриманням лісокористувачами, агропідприємствами, фермерами та населенням вимог пожежної безпеки у лісових масивах, сільгоспугіддях та інших територіях, що перебувають у користуванні;

 

6.Організувати проведення рейдів і патрулювань найбільш пожежонебезпечних лісових масивів, торф’яників, територій та об’єктів природно-заповідного фонду для здійснення контролю за дотриманням лісокористувачами, населенням та підприємствами вимог пожежної безпеки, особливу увагу приділити проведенню цієї роботи у вихідні та святкові дні.

Термін: протягом пожежонебезпечного періоду

Виконавці:                                                Іщенко Олег Олександрович

                                                                    Скарбовійчук Олександр Петрович

 

 

7.Організувати перевірки комунальних підприємств щодо утримання полігонів із зберігання твердих побутових відходів у належному протипожежному стані;

8.Вжити заходів до ліквідації стихійних сміттєзвалищ побутових і виробничих відходів, насамперед у лісових масивах, лісосмугах, сільгоспугіддях і прилеглих до них територіях;

Термін: протягом квітня

Виконавці:

Скарбовійчук Олександр Петрович

                                                            Музика Сергій Олександрович 

                                                   Страрости сіл Сквирської

                                               територіальної громади

 

9. Організувати роботу з агропромисловими та сільськогосподарськими підприємствами, які перебувають у сфері відповідальності, щодо забезпечення протипожежного захисту сільгоспугідь, зокрема особливу увагу приділити періоду дозрівання врожаю. Для цього у період воскової стиглості хліба забезпечити обкошення полів з прибиранням скошеного, а також оборання їх смугою не менше ніж 4 метри завширшки в місцях прилягання до лісових масивів, степової смуги, автомобільних шляхів та залізниць.

 

Термін:протягом пожежонебезпечного періоду

Виконавці:

Скарбовійчук Олександр Петрович

                                                             Музика Сергій Олександрович 

                                                    Страрости сіл Сквирської

                                                 територіальної громади

 

СЛУХАЛИ: Про проведення заходів з інформуванню населення по запобіганню та протидії масовим пожежам.

 

ДОПОВІДАЧІ:

 

Денисенко Марина Павлівна -провідний інспектор Сквирського РС ГУ ДСНС України в Київській обл.

ВИРІШИЛИ :

Посилити розяснювальну роботу, що до протидії масовим пожежам на території Сквирської громади.

СЛУХАЛИ: Про забезпечення потреб населення та галузей економіки водними ресурсами у разі настання маловоддя.

 

ДОПОВІДАЧІ:

Левіцька Валентина Пертівна –міський голова

 

ВИРІШИЛИ:

 

  1. Забезпечити неухильне дотримання встановлених режимів роботи водосховищ і водогосподарських систем та у разі настання маловоддя вжити заходів до ощадливого і раціонального використання водних ресурсів.

 

  1. Забезпечити інформування водокористувачів та населення про якісний стан водних ресурсів у разі його різкого погіршення.

 

  1. Розробити технологічні схеми роботи водозабірних споруд питних водозаборів в умовах низької водності

 

  1. Визначити організації та установи, що до наявності транспорту із забезпечення питною водою.

 

СЛУХАЛИ: Про випадки сказу на території Сквирської територіальної громади

 

ДОПОВІДАЧІ:

Довгаль микола Петрович – начальник Сквирського районного управління ГУ Держпродспоживслужби у Київській області.

 

ВИРІШИЛИ:

 

  1. Інформацію взяти до відома.
  2. Затвердити план-заходів по ліквідації захворювання на сказ в с.Шамраївка Сквирського району.

 

Міський голова        /підпис/                        Валентина ЛЕВІЦЬКА

 

 

 
 
НАПИСАТИ НАМ
(04568) 5-36-05
09000skvira@gmail.com
НАПИСАТИ
 
 
 
Швидке замовлення:
+380



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: